Σάββατο 14 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΦΑΡΜΑΚΟ: Διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας με παρουσία σωματείων και εργαζομένων του κλάδου, θα γίνει την Κυριακή, 15 Ιούνη στις 11.00 π.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όροφος). Θα συζητηθούν η ΣΣΕ, το ωράριο, ασφαλιστικό, διάφορες εξελίξεις στον κλάδο.

ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ: Σε 24ωρη απεργία αύριο Σάββατο προχωρά το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής, σε όσες φαρμακαποθήκες λειτουργήσουν εκείνη τη μέρα εκτός του εγκεκριμένου ετήσιου πίνακα διημερεύσεων. Οσες φαρμακαποθήκες λειτουργούν το Σάββατο εκτός του συγκεκριμένου πίνακα θα καταγγέλλονται στα αρμόδια ΣΕΠΕ.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ: Αναβλήθηκε για τις 6/2/2015, η δίκη του πρόεδρου του ΕΚ Ζακύνθου, Τάκη Στρούζα, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Τη μήνυση ενάντια στο συνδικαλιστή υπέβαλε η επιχείρηση «LIDL», που ενοχλήθηκε όταν στη διάρκεια πανελλαδικής απεργίας μέλη ταξικών σωματείων του νησιού συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημά της, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους. Τη Δευτέρα 23/6 δικάζονται στη Θάσο με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών 28 ναυτεργάτες, για τη συμμετοχή τους σε πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες. Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στις 9 π.μ., έξω από τα δικαστήρια στο Λιμένα.

ΙΝΟ: Οι εργαζόμενοι στην «Ευβοϊκή Οινοποιητική» και στην «ΙΝΟ» είναι απλήρωτοι για περισσότερους από 6 μήνες, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας. Στην ανακοίνωση του κλαδικού Συνδικάτου σημειώνεται: «Ο "όμιλος" παρουσιαζόταν ως παράδειγμα προς μίμηση τα προηγούμενα χρόνια, ήταν μέσα στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά, με εξαγωγές κ.ά. Σήμερα, βρίσκονται απλήρωτοι αυτοί που, με τον ιδρώτα τους, έφτασαν τον "όμιλο" σε αυτό το μέγεθος. Ακόμα ένα περίτρανο παράδειγμα ότι η μεγέθυνση μιας επιχείρησης σε καμία περίπτωση δε σημαίνει μεγέθυνση και των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

ALMACO: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι απολυμένοι εργαζόμενοι της «Αλουμίνιο Μακεδονίας - ALMACO», καθώς αναμενόταν να συζητηθεί η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρεία μέσα στο Μάη. Η συζήτηση αναβλήθηκε τελικά για την 1η Ιούλη. Οι περίπου 100 απολυμένοι της ALMACO διεκδικούν να πληρωθούν τις αποζημιώσεις απόλυσης και τα δεδουλευμένα.

ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ: Σε στάση εργασίας την Τετάρτη, 18 Ιούνη, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ., προχωρά το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Καλεί σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. στο ΤΣΜΕΔΕ (Κολοκοτρώνη 4), με στόχο τη σφράγιση των βιβλιαρίων ανέργων και υποαπασχολούμενων συναδέλφων και στη συνέχεια σε πορεία στο υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Οικονομικών. Ανάμεσα στα αιτήματα της κινητοποίησης περιλαμβάνονται η υπογραφή ΣΣΕ, η κατάργηση των ατομικών συμβάσεων, της ελαστικής εργασίας, του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών και των προγραμμάτων ανακύκλωσης και εκμετάλλευσης των ανέργων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ