Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

«COCA COLA»: Αντιπροσωπεία από το Σωματείο Εργαζομένων στην «Coca Cola» της Θεσσαλονίκης βρέθηκε χτες στη Λάρισα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που διοργανώνει πανελλαδικά για τις απολύσεις συναδέλφων τους και το κλείσιμο εργοστασίων. Τους υποδέχτηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Λαού, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και εργαζόμενοι της περιοχής. Τη συμπαράσταση στον αγώνα τους μετέφερε ο Πάρις Λιόλιος, γγ του ΕΚΛ, που μίλησε στην εκδήλωση υποδοχής.

ΠΑΤΡΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνουν σήμερα στις 11.30 το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δ. Ελλάδας - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων (εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου), η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, διεκδικώντας να μην κλείσει καμία κοινωνική δομή των δήμων, για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή, το δικαίωμα των απόμαχων της δουλειάς στην απαιτούμενη φροντίδα από το «Βοήθεια στο Σπίτι».

ΠΟΕΕΠ: Νέα επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα των απεργών της πολυεθνικής «Coca Cola 3E», στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ). Οπως αναφέρει, η πολυεθνική «προσπαθεί να εγκλωβίσει ακόμη και τη Δικαιοσύνη, ζητώντας απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης με έκδοση προσωρινής διαταγής έως ότου συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα (27 Ιουνίου 2014 στην Αθήνα) και απαιτεί 6μηνη φυλάκιση των εργαζομένων και νέα οικονομική αποζημίωση».

ΕΚ ΛΕΣΒΟΥ: Με επιτυχία έγινε την Τρίτη η εκδήλωση - ομιλία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με θέμα «Φασισμός - Το όπλο του συστήματος ενάντια στην εργατική τάξη», στο Στέκι Εργαζομένων και Ανέργων στην Κομνηνάκη. Η εκδήλωση περιελάμβανε βίντεο, με θέμα το ρόλο της Χρυσής Αυγής, ομιλία από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Θανάση Αλεξίου και συζήτηση. Παρέμβαση έκανε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος των Ρωσόφωνων Λέσβου, όπου παρουσίασε φωτογραφίες με τις βιαιότητες των ναζί.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Σε σύσκεψη για το Ασφαλιστικό καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, αύριο Παρασκευή 27 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ. στα γραφεία του (Ευγενίδου 5, πλατεία Αγ. Λουκά).

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς καλεί στην παράσταση της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ - αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Αλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη», που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 30/6, στις 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 4ου - 5ου Λυκείου Βότση (Μ. Αλεξάνδρου και Αν. Θράκης).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ