Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

«COCA COLA»: Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον πολύμηνο αγώνα των απεργών της «Coca Cola» στη Θεσσαλονίκη. Καλεί την εργατική τάξη και όλο το λαό να συνεχίσουν να στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό τους, συμμετέχοντας και στηρίζοντας όλες τις αγωνιστικές τους δράσεις. Επίσης, να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα τους (Αριθ. στην Τράπεζα Αττικής, ΙΒΑΝ: GR2201608750000000084799149), με επιμονή και πίστη μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα, που δεν είναι άλλη από την ακύρωση των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ: Την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη, 10 Σεπτέμβρη, από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ. αποφάσισε η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, «μετά από τους εκβιασμούς και τις επερχόμενες απολύσεις στην "ΑΡΓΟΣ"», όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα γίνει έκτακτη ΓΣ στις 9.30 π.μ., στην «ΑΡΓΟΣ», στην πύλη 10α. «Ολοι οι συνάδελφοι επιβάλλεται να δώσουμε το "παρών" και να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας», σημειώνεται στο κάλεσμα.

ΚΤΕΛ: Δεύτερη απόλυση οδηγού σημειώθηκε στα ΚΤΕΛ Μεσσηνίας μέσα σε λίγες μέρες. Και ο δεύτερος οδηγός έχει ως άμεσους εργοδότες ιδιοκτήτες λεωφορείου, οι οποίοι αξιοποίησαν το Προεδρικό Διάταγμα 94/2014, που επιτρέπει τις απολύσεις με μια απλή καταγγελία σύμβασης. Και αυτή η απόλυση έγινε με προειδοποίηση, ώστε ο οδηγός να δικαιούται τη μισή αποζημίωση. Η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) που δραστηριοποιείται στην ΟΣΜΕ, σε πρόσφατη σύσκεψη σωματείων πρότεινε τη σύγκληση «ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων όλων των σωματείων στη χώρα για αποφάσεις άμεσης απόσυρσης του ΠΔ».

ΤΑΞΙ: Σε κινητοποίηση ενάντια στις απειλές για κατασχέσεις από τα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) καλούν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ, αύριο Τετάρτη, στις 10 π.μ. στο ΚΕΑΟ της Αθήνας (Αγ. Κωνσταντίνου 16, Ομόνοια). Δεκάδες είναι έως τώρα οι καταγγελίες ταξιτζήδων ότι απειλούνται με ατομικές ειδοποιήσεις για κατασχέσεις, λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ.

ΑΔΕΔΥ: Αναβλήθηκε για αύριο η νέα αγωγή της κυβέρνησης κατά της απόφασης της ΑΔΕΔΥ για απεργία - αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης στο Δημόσιο και του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η αγωγή υποβλήθηκε την προηγούμενη βδομάδα και ήταν να εκδικασθεί χτες. Κατά τη διάρκεια της αυριανής εκδίκασης θα γίνει συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στα δικαστήρια (Ευελπίδων). Ενάντια στον επανέλεγχο των συμβάσεων, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποιούν την Πέμπτη στάση εργασίας (11.30 π.μ. - λήξη ωραρίου).

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Συνέντευξη Τύπου, με θέμα: «Δίμηνο πρόγραμμα δράσης και πρωτοβουλιών, με αιχμή τα προβλήματα της ανεργίας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, του εισοδήματος και την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση», θα δώσει, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

«LIDL»: Την αντίθεσή του στις απολύσεις, που ανακοίνωσε το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία, εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «LIDL». Οι απολυμένοι εργάζονταν πάνω από 10 χρόνια στην επιχείρηση, με συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Το σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ