Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΑΔΕΔΥ: Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία - αποχή που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης στο Δημόσιο. Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή του Δημοσίου. Υποχρεώνει την ΑΔΕΔΥ να διακόψει την απεργία και να μην κηρύξει στο μέλλον άλλη με τα ίδια αιτήματα.

ΟΛΠ ΑΕ: Στάση εργασίας (11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.), συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο ΥΕΝ, έκαναν χτες οι λιμενεργάτες, ενάντια στα σχέδια που προχωράνε για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού. Εκ μέρους του ΚΚΕ, στη συγκέντρωση χαιρέτησε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά. Σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών σημειώνει ότι η διαδικασία ολοκληρωτικής παράδοσης του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και συνολικά των λιμανιών στο μονοπωλιακό κεφάλαιο, συνεχίζεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Τη «φιέστα» για τα εγκαίνια των νέων χειρουργείων του «Ευαγγελισμού» την περασμένη Τρίτη, «που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα τρομοκρατίας με ισχυρή παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ, με συμμετοχή πολλών διευθυντικών στελεχών όλων των υπηρεσιών αλλά και κουστωδία ολόκληρη από κυβερνητικούς συνδικαλιστές και εκπροσώπους εταιρειών», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

ΚΤΕΛ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σε απολογία καλεί η Διοίκηση του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων επειδή στις 31 Αυγούστου πραγματοποίησε κινητοποίηση για την αναιτιολόγητη απόλυση οδηγού, με την εφαρμογή του σχετικού ΠΔ. Η διοίκηση του ΚΤΕΛ καλεί το Σωματείο να υποβάλει εγγράφως το λόγο που εμπόδισε την αναχώρηση των λεωφορείων και την άφιξη. Τα σωματεία της δύναμης του ΠΑΜΕ στήριξαν την κινητοποίηση, η οποία ήταν συμβολική και έγινε με τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του επιβατικού κοινού. Τη δίωξη καταγγέλλει με ανακοίνωση η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Για δεύτερη φορά μέσα στους δυο τελευταίους μήνες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας εμφανίζεται έλλειψη του φαρμάκου BCG που χρειάζονται οι ασθενείς με καρκίνο της ουροδόχου κύστης, με αποτέλεσμα να σταματήσει η θεραπεία των 6 εγχύσεων (αντίστοιχη της χημειοθεραπείας), που κάνουν οι συγκεκριμένοι ασθενείς. Η Διοίκηση του ΕΚ Λάρισας έθεσε το θέμα στη χτεσινή συνάντησή της με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ