Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

«EUROMEDICA»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον όμιλο «Euromedica» οργανώνουν τα σωματεία εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας και Πειραιά, καθώς «η εργοδοσία, παράλληλα με την απλήρωτη εργασία που έχει καθιερώσει στους εργαζόμενους του ομίλου, γενικεύει την επίθεση μέσω των ατομικών Συμβάσεων». Η παρέμβαση θα γίνει το Σάββατο στις 10 π.μ. έξω από το διαγνωστικό κέντρο «Euromedica» στην Αγία Παρασκευή (Χαλανδρίου 16).

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: Τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης για να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις ζητάει η «Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει τις ευθύνες της πλειοψηφίας του σωματείου, που όλο την καθυστερεί και την αναβάλλει, υπονομεύοντας τον αγώνα. Ηδη, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας διανύουν την τέταρτη βδομάδα με παύση εργασιών, χωρίς να έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα 9 μηνών που τους οφείλονται. «Τα ναυπηγεία διαλύονται κι εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε με τα ψίχουλα που θα μας πετάξουν, γιατί αυτή τη λύση μας ετοιμάζουν», προειδοποιεί η η «Συσπείρωση Εργαζομένων».

ΕΟΠΥΥ: Στη δουλειά τους μπορούν να επιστρέψουν οι Λαρισαίοι γιατροί που ήταν μόνιμοι στον ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) και απολύθηκαν, επειδή επέλεξαν να διατηρήσουν το ιδιωτικό ιατρείο τους αντί της θέσης στον Οργανισμό, μετά τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε ΠΕΔΥ. Το δικαστήριο, που εξέτασε την προσφυγή, προβλέπει να εργάζονται στο ΠΕΔΥ και να έχουν τα ιατρεία τους ανοιχτά, μέχρι να εκδικασθεί οριστικά η υπόθεση. Το δικαστήριο θεώρησε το νόμο 4238/2014 (μεταρρύθμιση ΠΕΔΥ), με βάση τον οποίο απολύθηκαν οι γιατροί, αντίθετο στο άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος, διότι δεν προέβλεψε μεταβατικές διατάξεις για το προσωπικό που ήδη υπηρετούσε στον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιά οι ασφαλισμένοι.

ΠΟΛΙΧΝΗ: Αύριο Παρασκευή κλείνει οριστικά το ΙΚΑ Μετεώρων, στο πλαίσιο της «αναδιάρθρωσης» του πρώην ΕΟΠΥΥ. Από την επόμενη βδομάδα, τα ραντεβού των ασθενών θα κλείνονται στο ΙΚΑ Νεαπόλεως. Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη, η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης - Μετεώρων διοργανώνει διαμαρτυρία αύριο Πέμπτη, στις 8 το πρωί, μπροστά στο ΙΚΑ και διεκδικεί: Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Καμιά διαθεσιμότητα - καμιά απόλυση. Να ενισχυθούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία με προσωπικό και υποδομές. Ούτε ένα ευρώ από τους ασθενείς για φάρμακα - θεραπείες - εξετάσεις - νοσηλείες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ