Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ: Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ειδικότητας, των επιχειρήσεων «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» και «3Ε Εκτυπωτική», την Παρασκευή 12/12, στις 11 π.μ., στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ (Εθν. Αντιστάσεως 8, Αλιμος). Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας που δικαιούνται, αίτημα για το οποίο έχουν επανειλημμένα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ. Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων υπενθυμίζει πως στην τελευταία κινητοποίηση, που έγινε στις 17 Οκτώβρη, η διοίκηση του ΟΑΕΔ είχε δεσμευτεί πως η διαδικασία καταβολής του επιδόματος αφερεγγυότητας θα ολοκληρωνόταν έως τα Χριστούγεννα. Παρ' όλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

ΟΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Ως «πράξη τρομοκράτησης της ίδιας και των εργαζομένων για να αποδεχθούν την πολιτική των απολύσεων, της διαθεσιμότητας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων», χαρακτηρίζει το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας την κλήση σε απολογία από τις δικαστικές αρχές της Διευθύντριας των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, επειδή, πειθαρχώντας στην απόφαση των συνδικάτων που και η ίδια είναι μέλος, δεν έστειλε τα στοιχεία των φακέλων για τους υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) του δήμου στο υπουργείο.

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Πέρασαν κοντά τρεις μήνες κι ακόμα η Δημοτική Αρχή Λάρισας (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ), να ικανοποιήσει το αίτημα που είχε θέσει στις 18 Σεπτέμβρη η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να λάβει αποφάσεις για το πλαίσιο αιτημάτων που έθεσε το ΕΚΛ, τα οποία αφορούν στην οικονομική ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους κι άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες παραμένουν οι 18 εργαζόμενοι στο έργο ανασκαφής για την επέκταση του «Βενιζέλειου» νοσοκομείου, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου. Σημειώνει ακόμα τις ευθύνες της τοπικής διοίκησης, που διαφημίζει τα έργα του ΕΣΠΑ χωρίς να ενδιαφέρεται για την απλήρωτη εργασία που τείνει να γίνει σε αυτά καθεστώς.

«ΒΙΚΟΣ»: Σε νέα απόλυση προχώρησε η εταιρεία εμφιαλώσεων «ΒΙΚΟΣ». Η εργοδοσία συνεχίζει να απολύει απροκάλυπτα τους «παλιούς» εργαζόμενους και να τους αντικαθιστά με νέους, πιο «φτηνούς» και «ευέλικτους». Αξιοποιεί το νομικό οπλοστάσιο που της έχει χαρίσει η κυβέρνηση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, για να μπορεί να εκβιάζει για ατομικές συμβάσεις, να απολύει όποτε θέλει, να προσλαμβάνει νέους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και χαμηλότερα μεροκάματα. Την Κυριακή οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο.

ΠΑΤΡΑ: Κινητοποίηση έξω από το κατάστημα «MIKEL» (Αγ. Ανδρέου) έκανε την περασμένη Παρασκευή το Συνδικάτο Επισιτισμού και Ξενοδοχείων Αχαΐας, προκειμένου να παρθούν πίσω οι απολύσεις εργαζομένων στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Προπηλακισμό της αντιπροσωπείας του από την εργοδοσία επιχείρησης ανακύκλωσης καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Το σωματείο μαζί με εργαζόμενο διεκδίκησε την καταβολή των δεδουλευμένων που του οφείλει η εργοδοσία, δέχτηκε όμως προπηλακισμό από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, οι οποίοι, όπως καταγγέλλει, προσπάθησαν να εκφοβίσουν τον εργαζόμενο.

ΠΑΤΡΑ: Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου προχωρά σήμερα, Τετάρτη, στις 10 π.μ., η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ