Τρίτη 12 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

«ΝΗΡΕΑΣ»: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 14 Μάη οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Νηρέας», με απόφαση του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στα Γιάλτρα Ευβοίας. Το κλαδικό συνδικάτο καταγγέλλει πως η εργαζόμενη, μητέρα δύο παιδιών, απολύθηκε λόγω συνδικαλιστικής δράσης.

«ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ»: Σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας (11 π.μ. έως 1 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση προχωρούν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Κιολεΐδης ΑΕΒΕ», σήμερα Τρίτη, με απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και της Εργοστασιακής Επιτροπής. Οπως καταγγέλλουν, δεν έχουν πληρωθεί για τους μήνες Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη, ενώ τρέχει ήδη ο Μάης. Επίσης τους οφείλονται παλαιότερες αποδοχές, για τις οποίες έχουν καταθέσει αγωγή και αναμένεται η δικαστική απόφαση. Η προσφυγή τους στην Επιθεώρηση Εργασίας θα συζητηθεί την Τετάρτη.

«ΕΡΓΑΝΗ»: Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 80.223 θέσεις εργασίας καταγράφει το σύστημα «Εργάνη» για τον μήνα Απρίλιο. Συγκεκριμένα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 186.479, ενώ οι απολύσεις σε 106.256. Ωστόσο, το 16μηνο (2014 και πρώτο τετράμηνο του 2015) οι προσλήψεις που έγιναν ήταν μόνο κατά το 50,17% θέσεις πλήρους απασχόλησης, το 33,25% μερικής απασχόλησης και το 14,58 εκ περιτροπής εργασίας.

«ΜΥΤΙΛΗΝΗ»: Να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα των απλήρωτων εργαζομένων του πλοίου «Μυτιλήνη», ζητά από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Το πλοίο βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι Καρλοβάσου από τις 5/2, ενώ από τις 19/2 οι εργαζόμενοι κάνουν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα μηνών. Η εταιρεία έχει αφήσει το πλοίο δύο φορές χωρίς καύσιμα. Το Σάββατο οι εργαζόμενοι διανυκτέρευσαν χωρίς ρεύμα, νερό και τρόφιμα. Με παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου και των ναυτεργατών, εξασφαλίστηκε η διανυκτέρευσή τους σε ξενοδοχείο για την Κυριακή, και δόθηκε υπόσχεση για ανεφοδιασμό του πλοίου με καύσιμα.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ψηφίζουν κάθε μέρα, μέχρι και την Κυριακή 17 Μάη, από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου (Αγίας Φιλοθέης 5β).

ΧΑΡΤΕΡΓΑΤΕΣ: Σήμερα Τρίτη ξεκινούν οι εκλογές στο Σωματείο Χαρτεργατών. Από τις 12 μέχρι τις 16 Μάη, κάλπη θα στηθεί σε εργοστάσια του κλάδου, ενώ την Κυριακή 17 Μάη οι χαρτεργάτες μπορούν να ψηφίσουν από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου της «ΣΟΦΤΕΞ» (Χαρτεργατών 3, Βοτανικός).

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: Ο Σύλλογος Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» (ΣΕΝΕ), με αφορμή την παγκόσμια μέρα της νοσηλεύτριας - νοσηλευτή, οργανώνει σήμερα εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Εργασιακή Εξουθένωση των Υγειονομικών - ζητήματα Υγείας κι Ασφάλειας στο Νοσοκομείο». Η εκδήλωση θα γίνει στο δώμα του Ευαγγελισμού (11ος όροφος κτιρίου ΑΧΕΠΑ στις 12.30 το μεσημέρι.

ΕΡΤ: Την παρουσία τους στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ αποφάσισαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι και μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ, με το αιτιολογικό ότι είναι εκ νέου εργαζόμενοι της ΕΡΤ και άρα αμειβόμενοι, από την στιγμή της ψήφισης του νέου νόμου. Η διοίκηση της ΕΡΤ σημειώνει σε ανακοίνωση ότι «μόνο αρμόδιο όργανο που θα επιμεληθεί της διαδικασίας ανάθεσης καθηκόντων στους εργαζόμενους της ΕΡΤ ΑΕ, οι συμβάσεις των οποίων αναβίωσαν από τις 29/4/2015, είναι το πρώτο ΔΣ που θα προκύψει από την εφαρμογή του νόμου 4324/2015».

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Ολιγόωρη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 π.μ. πραγματοποιούν σήμερα τα σωματεία σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ. Επίσης σήμερα, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ