Σάββατο 6 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Συνέχεια στη δράση τους με πανελλαδική συγκέντρωση στις 23 Ιούνη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, δίνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Παράλληλα, θα δώσουν το «παρών» στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη. Συνταξιουχικά σωματεία και Ενώσεις προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους, με συσκέψεις αλλά και αγωνιστικές παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στις 18 Ιούνη, στις 9 π.μ., έξω από τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) σε Αιγάλεω - Χαϊδάρι.

«ΘΡΙΑΣΙΟ»: «Φρένο» μπήκε -προς το παρόν- στις απολύσεις τραπεζοκόμων στο νοσοκομείο «Θριάσιο». Η εργολαβική εταιρεία που έχει σύμβαση με το νοσοκομείο, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα δέκα απολύσεις και παράλληλα μείωση μισθού και ωραρίου για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως απολύσεις και μειώσεις περιλαμβάνονταν στη νέα σύμβαση που συμφώνησε με το νοσοκομείο. Η παρέμβαση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, μαζί με το Σωματείο των Εργαζομένων στο νοσοκομείο, υποχρέωσε την εταιρεία να ανακαλέσει απολύσεις και μειώσεις.

«VODAFONE»: Απήργησαν χτες εργαζόμενοι στον όμιλο «Vodafone», ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους. Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η απεργία στο κτίριο του ομίλου στο Ρέντη, όπου έγιναν οι απολύσεις. Η εργοδοσία, ασκώντας πιέσεις, δημιούργησε απεργοσπαστικό μηχανισμό και έστειλε εργαζόμενους να δουλέψουν σε άλλους χώρους.

«ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ»: Μόνιμο καθεστώς έχει γίνει η εκ περιτροπής εργασία για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «Δ. Κελαϊδίτης και ΣΙΑ ΕΠΕ» στην Εύβοια, που δουλεύουν με τους όρους αυτούς εδώ και τρία σχεδόν χρόνια! Η τετραήμερη απασχόληση ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012, έγινε τριήμερη τον Ιούνη του 2013 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Δίπλα στο μέτρο αυτό, συνεχίζεται και επιδεινώνεται η καθυστέρηση στην πληρωμή των μισθών, με την εργοδοσία να οφείλει δεδουλευμένα μηνών. Την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: Με τη συμμετοχή γιατρών και εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», έγινε, χτες το πρωί, η συγκέντρωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο (ΣΕΝΕ), αντιδρώντας στον οικονομικό στραγγαλισμό και την υποστελέχωση. Εργαζόμενοι κατέβηκαν στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και μοίρασαν ανακοινώσεις σε διερχόμενους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ