Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

«ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ»: Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση (στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας) που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή μαζί με τις επιτροπές των 5μήνων, διεκδικώντας την άμεση αποπληρωμή των μισθών τους, αλλά και να έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους των δήμων. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, ενιαία να δώσουν τη μάχη, μέσα από επιτροπές και πλάι στα ταξικά σωματεία. «Δεν τελειώνει ο αγώνας μόνο με την καταβολή ενός μισθού, καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη» σημειώνει.

«ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»: Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσουν την Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., οι εργαζόμενοι στους πέντε παιδικούς σταθμούς του ιδρύματος «Παιδική Στέγη». Το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς έχει ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, καθώς οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Απρίλη. Διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος, καθώς και τη διασφάλιση της λειτουργίας των σταθμών, με το πέρασμά τους στους δήμους.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Απλήρωτες υπερωρίες και τρομοκρατικές απολύσεις από την εταιρεία καθαρισμού «2G FACILITY MANAGEMENT IKE» στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας. Σύμφωνα με το Σωματείο, οι εργαζόμενοι απασχολούνται πάνω από 40 ώρες τη βδομάδα, πολλές φορές χωρίς ρεπό και χωρίς να πληρώνονται την υπερεργασία και υπερωρία τους, ενώ η εργοδοσία «τον Αύγουστο που ανέλαβε την καθαριότητα, ξεκίνησε να κάνει μαζικές απολύσεις σε εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες εργασίας». Αλλά και ο προηγούμενος εργολάβος έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους. Το Σωματείο απαιτεί: Αμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων από το προηγούμενο συνεργείο καθαρισμού. Αμεση ανάκληση των απολύσεων. Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στους δημόσιους φορείς κ.ά.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Σε αρχαιρεσίες προχωρά η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας, αύριο, Τετάρτη. Θα προηγηθεί, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο, απολογιστική Γενική Συνέλευση, θα εκλεγεί εφορευτική επιτροπή, ενώ οι αρχαιρεσίες θα ολοκληρωθούν στις 8 μ.μ.

«ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»: Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος - Dia», την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Park» (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10).

ΕΣΗΕΑ: Σε ανακοίνωση για τις διεργασίες που συνεχίζονται γύρω από τη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ, η παράταξη της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο, δηλαδή «οι πέντε θέσεις του προεδρείου (πρόεδρος, γενικός γραμματέας, Α' αντιπρόεδρος, Β' αντιπρόεδρος και ταμίας) να κατανεμηθούν ανάλογα με τη δύναμη των παρατάξεων, έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις εκλογές του κλάδου». «Κατά συνέπεια», σημειώνει, «δε θα ήταν απαραίτητες άλλες διαδικασίες (κάλπες κ.λπ.), για την ανάδειξη προεδρείου στην Ενωση».

EUROBANK: Στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) πραγματοποιούν σήμερα το πρωί καθαρίστριες που απασχολούνται μέσω εργολαβικής εταιρείας σε καταστήματα της «Eurobank». Σύμφωνα με καταγγελίες, η τράπεζα επιδιώκει τη μείωση των μισθών τους κατά 55% και ο εργολάβος τούς ζήτησε είτε να αποδεχτούν τη μείωση είτε να αποχωρήσουν οικειοθελώς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ