Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Απεργούν την Κυριακή οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο (είναι μία από τις Κυριακές για τις οποίες ο ν. 4177/2013 προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων). Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συμμετέχει στη 24ωρη πανελλαδική απεργία με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Καλεί τους εμποροϋπαλλήλους σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5β) και στη συνέχεια σε εξορμήσεις στα εμπορικά καταστήματα.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ»: Στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ (Καλλιρρόης 5 και Περραιβού 20) συγκεντρώνονται σήμερα, στις 11 π.μ., οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Τοξότης ΑΕ», που απασχολούνται στις εργολαβίες στην Αττική. Οι εργαζόμενοι διανύουν την τρίτη συνεχόμενη βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Στο πλευρό τους βρίσκεται το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια. Οι απεργοί διεκδικούν άμεση καταβολή των οφειλόμενων, πληρωμή χωρίς καθυστέρηση κάθε μήνα, χορήγηση καταστάσεων μισθοδοσίας. Αγωνίζονται ενάντια στην εντατικοποίηση, για να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, να τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και να χορηγούνται μέσα ατομικής προστασίας από την εταιρεία, αντί να αναγκάζονται να τα αγοράζουν οι ίδιοι.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Δίωρη στάση εργασίας (11.00 - 13.00) πραγματοποιεί σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ), καλώντας σε συμμετοχή τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Στο πλαίσιο της στάσης, θα γίνει συγκέντρωση μπροστά στην κεντρική είσοδο της ΔΕΥΑΚ. Το Σωματείο απαιτεί από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση που έχει πάρει, ύστερα από παρέμβασή του, για διεκδίκηση της παράτασης των 8μηνων συμβάσεων από το υπουργείο Εσωτερικών.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Απέναντι στην απληρωσιά και τις εργοδοτικές απειλές που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων οργανώνει σήμερα, στις 10.30 π.μ., κινητοποίηση έξω από το νοσοκομείο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ