Τρίτη 15 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΛΕΣΒΟΥ: Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι δυνάμεις της ΔΑΣ στις αρχαιρεσίες της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, που ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 10/11. Στις αρχαιρεσίες, στις οποίες δεν κατέβηκε ψηφοδέλτιο άλλης παράταξης, η ΔΑΣ πήρε 270 ψήφους (από 198 το 2013). Για το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο έβγαλε 11 αντιπροσώπους (από 8), για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων εκλέγει 3 αντιπροσώπους (από 2).

ΛΑΡΚΟ: Την προκήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων στη ΛΑΡΚΟ αποφάσισε σε Γενική Συνέλευση το Συνδικάτο Συγκολλητών - Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, απαιτώντας την κατάργηση των εργολαβιών και την πρόσληψη των εργατών που βρίσκονται στους εργολάβους, απευθείας από τη ΛΑΡΚΟ, με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Την Παρασκευή 18/11 θα πραγματοποιηθεί 4ωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.) ενάντια στην αδιάλλακτη στάση της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, που δεν δέχεται να καταργήσει τους εργολάβους. Αποφασίστηκε, επίσης, εφόσον η διοίκηση δεν αλλάξει στάση, μέχρι τέλη Νοέμβρη να γίνει 24ωρη απεργία και κανένα μέλος του Συνδικάτου να μην κάνει υπερεργασία ή υπερωρία. Τέλος, προσωπικό ασφαλείας θα μένει μόνο στα συνεργεία που δεν έχουν μόνιμο προσωπικό στις βάρδιες.

ΕΑΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί σήμερα στις 10 π.μ. στα γραφεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, απαιτώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Το Συνδικάτο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι σχεδόν δύο μήνες τώρα και όπως είναι αναμενόμενο, έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, μην μπορώντας να καλύψουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, τη στιγμή που η διοίκησή σας με την καθοδήγηση της κυβέρνησης εξυπηρετεί τα μονοπώλια και στρέφεται ενάντια στα εργατικά συμφέροντα».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης οργανώνει σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, με αίτημα να δοθούν άμεσα μέσα προστασίας και εργαλεία στους εργαζόμενους των δήμων, που λείπουν εδώ και χρόνια από τις υπηρεσίες καθαριότητας. Σε μαζική συμμετοχή καλεί τους εργαζόμενους η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ