Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΝΑΤ για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών οργανώνουν αύριο, στις 10 π.μ., τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ. Με αφορμή και την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, το οποίο έκανε αποδεκτή την προσφυγή τριών ναυτεργατών ενάντια στο νόμο 4093/2012, με τον οποίο περικόπηκαν η κύρια και η επικουρική τους σύνταξη, όπως και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία απαιτούν να εφαρμοστεί για όλους τους συνταξιούχους ναυτεργάτες η δικαστική απόφαση. Νωρίτερα, στις 9.30 π.μ., θα γίνει σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ: Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευή για την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Οι στάσεις, που ξεκίνησαν στα τέλη Γενάρη, προκηρύσσονται από τα παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, καθώς και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών. Για σήμερα, στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί στο Ναυπηγείο Μπεκρή (7.30 π.μ. - 9.30 π.μ., περιοχή Καμινάκι, Σαλαμίνα) και σε Φράττη, Κωτσέλη, Μπεκρή, Θεοδωρόπουλο και συγκέντρωση στα Ναυπηγεία Παναγιωτάκη (10 π.μ. έως 12 μ.).

ΛΑΡΚΟ: Τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες με επιτυχία οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, με απόφαση του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, απαιτώντας την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και την απευθείας ενσωμάτωση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συνάντηση με τη διεύθυνση της επιχείρησης, χωρίς να προκύψει κάτι. Ακολούθησε Γενική Συνέλευση, όπου αποφασίστηκε το κλαδικό Συνδικάτο να αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση με τη διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και να καλέσει το επιχειρησιακό σωματείο σε συμμετοχή και στήριξη του αγώνα τους.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Δήμου Κορίνθου, ενάντια στην απόφαση της δημοτικής αρχής να μην παρατείνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου έως το τέλος του 2017. Σε συνάντηση που έγινε με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, ο τελευταίος δήλωσε πως αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματός τους.

ΕΦΚΑ: Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) προχώρησαν χτες οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών ΙΚΑ και των υπόλοιπων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΠΟΣΕ ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ), διαμαρτυρόμενες για τα οξυμένα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν υπηρεσίες αρμόδιες για την απονομή συντάξεων.

ΟΕΦΣΕΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ: Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) και το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής πραγματοποιούν αύριο στις 2 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει τους εργαζόμενους για τη χρήση των εταιρικών αυτοκινήτων και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για το 2016.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ