Παρασκευή 3 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΜΕΣΑ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ: Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (ηλεκτρικός, τραμ, μετρό). Η σχετική απόφαση που λήφθηκε την προηγούμενη βδομάδα επιβεβαιώθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση εκπροσώπων των σωματείων, ενώ ορισμένα σωματεία διαφοροποιήθηκαν από την αρχική απόφαση. Από τη μεριά της, η ΔΑΣ ΟΑΣΑ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις απεργίες, με αιτήματα όμως που απαντάνε στις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών και όχι με τα αιτήματα των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, τα οποία, μεταξύ άλλων, βάζουν τους εργαζόμενους να παλεύουν για τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε απολογιστική Γενική Συνέλευση προχωρά το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την Κυριακή 5/3, στις 10 π.μ., στο θεατράκι του Δημαρχείου Περιστερίου. «Οι ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά υπηρεσίες συνεχίζονται. Η καταπάτηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο. Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, καταργούν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και την ανταλλάσσουν με εργαζόμενους μέσα από τα προγράμματα της φτώχειας και της μιζέριας των 495 ευρώ», αναφέρει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του και καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν με μαζικές διαδικασίες την αντεπίθεσή τους.

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε αρχαιρεσίες προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών Επιχειρήσεων Αττικής. Το πρόγραμμα είναι το εξής: Δευτέρα 6/3 έως Παρασκευή 10/3, 16.00 - 20.00, στα γραφεία του Συνδικάτου (πλατεία Μητροπόλεως 10). Τρίτη 7/3, 11.00 - 14.00, στην επιχείρηση «Mellon» (Πειραιώς 74Α). Τετάρτη 8/3, 16.00 - 19.00, στην Καλλιθέα (αίθουσα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Αραπάκη 69). Πέμπτη 9/3, 12.00 - 14.00, στην εταιρεία «First Data» (Αγιος Στέφανος).

ΠΑΓΝΗ: Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων - παρεμβάσεων που έχει αποφασίσει με στόχο την ένταση της προσπάθειας για οργάνωση των εργαζομένων, το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ πραγματοποιεί σήμερα ενημερωτική συνάντηση με τους εργαζόμενους από την κοινωφελή εργασία με θέμα «Μάθε τα δικαιώματά σου - Οργανώσου στο σωματείο», στις 14.30, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ