Σάββατο 18 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

«ΙΝ-ΜΑΙΝΤ»: Τη δεύτερη από τις δύο 24ωρες απεργίες που είχαν αποφασίσει σε Γενική Συνέλευσή τους πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην «IΝ-ΜΑΙΝΤ» (θυγατρική της «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» του ομίλου «ΙΝΤΡΑΚΟΜ»), διεκδικώντας την ανάκληση δύο απολύσεων και απαντώντας ταυτόχρονα στην προσπάθεια της εργοδοσίας να εμποδίσει τον αγώνα τους, προσφεύγοντας στα δικαστήρια. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, μέρα της πρώτης 24ωρης, το δικαστήριο έκρινε την απεργία παράνομη για τυπικούς λόγους, ωστόσο οι εργαζόμενοι απήργησαν και χτες, με απόφαση του ΕΚΑ. Στο πλαίσιο της χτεσινής κινητοποίησης, το επιχειρησιακό σωματείο συναντήθηκε με εκπροσώπους της εργοδοσίας, η οποία μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων δεσμεύτηκε να ανακαλέσει τις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, προκειμένου να απαντήσουν σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί η δέσμευση.

«ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ»: Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην «Εθνική Ασφαλιστική», στις 21 και 22 Μάρτη. Η Επιτροπή Αγώνα στο Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών, στην τοποθέτηση που έχει κάνει με αφορμή την επικείμενη πώληση της εταιρείας, προβάλλει τα αιτήματα να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, να διασφαλιστεί για όλους μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Απαντώντας στη λογική της «πάλης κατά του αφελληνισμού», υπενθυμίζει ότι με «ελληνική διοίκηση» έχουν χτυπηθεί τα δικαιώματα των εργαζομένων. Καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα που υπάρχει, η οποία επιβάλλει «να μην στοιχιζόμαστε πίσω από συμφέροντα ξένα προς τα δικά μας (...) Συμφέρον των εργαζομένων είναι να παλέψουμε για τις δουλειές μας και για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να εξασφαλίσουμε με τους στόχους πάλης την ενότητα όλων των εργαζομένων του χώρου, απέναντι στον κοινό εχθρό».

ΕΝΚΛΩ: Σύσκεψη με τους απολυμένους της ΕΝΚΛΩ (συνταξιούχους ή ανέργους) διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το κλαδικό Σωματείο ΚΛΩΘΩ, τη Δευτέρα 20 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Σε ανακοίνωσή τους, ΕΚ Νάουσας και ΚΛΩΘΩ σημειώνουν: «Μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί αίτημα αγοράς των 17 εργοστασίων της ΕΝΚΛΩ, ούτε σχέδιο επαναλειτουργίας. Ανεξάρτητα από όποια εξέλιξη, είτε πουληθούν τα εργοστάσια, είτε όχι, καλούμε όλους τους απολυμένους να μη θεωρήσουν χαμένα δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, να διεκδικήσουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα και προστασία των ανέργων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ