Παρασκευή 28 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017

Ο

«MELLON»: Μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της εταιρείας «MELLON», έξω από τα γραφεία της και ύστερα από κάλεσμα του επιχειρησιακού σωματείου, αντιδρώντας στη στάση της εργοδοσίας, η οποία την περασμένη Δευτέρα είχε λάβει τηλεφώνημα για βόμβα, αλλά δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τους εργαζόμενους. Στη συγκέντρωση έγινε επίσης συζήτηση για την Πρωτομαγιάτικη απεργία, όπως και για την οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.

ΟΑΣΘ: Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ πραγματοποίησε χτες το πρωί η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ, απαιτώντας άμεση καταβολή των δεδουλευμένων δύο μηνών που οφείλονται στους εργαζόμενους. Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι εισήλθαν σε μια ακόμα περίοδο απληρωσιάς στο πλαίσιο των εξελίξεων (νομοσχέδιο Σπίρτζη και πρόταση ΟΑΣΘ), για να προετοιμαστεί το έδαφος ώστε αδιαμαρτύρητα να δεχτούν τις επερχόμενες μειώσεις μισθών.

«ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ»: Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τη δράση τους είναι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα συρρίκνωσης του οικοπέδου εντός του οποίου στεγάζεται το Νοσοκομείο. Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, προχτές, αποφάσισαν τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα και τη συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, όποτε αυτό συνεδριάσει. Οι εργαζόμενοι καλούν τη δημοτική αρχή να εγκαταλείψει τα όποια σχέδιά της, όπως και να τοποθετηθεί ξεκάθαρα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Καλούν επίσης την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ξεκινήσει άμεσα διαδικασίες μεταβίβασης του οικοπέδου στο Δημόσιο, ώστε να διασφαλιστεί εμπράκτως το μέλλον του «Ασκληπιείου» ως Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου. Τέλος, οι εργαζόμενοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους καθώς «παράλληλα με τις διεκδικήσεις του δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, μαθαίνουμε για τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, καθώς και για την επένδυση του Ιδρύματος Λάτση στο Ελληνικό. Αναρωτιόμαστε πώς σχετίζονται όλα αυτά με το μέλλον του "Ασκληπιείου Βούλας"».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ