Τρίτη 9 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΟΜΙΛΟΣ «VODAFONE»: Τετράωρη στάση εργασίας (9.00 - 13.00) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι της «Vodafone» και της «360 connect», αντιδρώντας στην απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει στη μείωση του χρόνου των διαλειμμάτων κατά τη διάρκεια της εργασίας. Χτες, με πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων, οι εργαζόμενοι έδωσαν μια πρώτη άμεση απάντηση, προχωρώντας σε συνελεύσεις στα κτίρια του Κηφισού και του Φαλήρου, οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε στάσεις εργασίας.

ΕΛΙΝΥΑΕ: Στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (12.30 το μεσημέρι) πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι του ΕΛΙΝΥΑΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας), συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, καθώς είναι επτά μήνες απλήρωτοι. «Στις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, των ιδρυτικών φορέων και των Διοικήσεων του Ινστιτούτου (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ)», αναφέρει το σωματείο, «προστίθεται η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης που συνεχίζει να μπλοκάρει τη χρηματοδότησή του ΕΛΙΝΥΑΕ από τον ΟΑΕΔ και να υποβαθμίζει το έργο του, κρατώντας ουσιαστικά ομήρους τους εργαζόμενους του Ινστιτούτου. (...) Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική ΕΕ - ΔΝΤ - κυβέρνησης - επιχειρηματικών ομίλων που κατεδαφίζει εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, επιδεινώνει τις συνθήκες εργασίας και υγείας και ασφάλειας, υποβαθμίζει την έρευνα - πληροφόρηση - εκπαίδευση για τα θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία». Για το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων στο Ινστιτούτο το ΚΚΕ έχει καταθέσει Αναφορά και Ερώτηση στη Βουλή.

ΤΡΟΛΕΪ: Στάση εργασίας (11.00 - 16.00) πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κάνουν Γενική Συνέλευση.

ΛΑΡΚΟ: Σε 4ωρες στάσεις εργασίας για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ και εκλογοαπολογιστική συνέλευση για το σύνολο των μελών του προχωρά την Πέμπτη 11/5 το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου Φθιώτιδας. Οι 4ωρες στάσεις εργασίας θα γίνονται στο τέλος της κάθε βάρδιας, με κύριο αίτημα την κατάργηση των εργολαβιών και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ