Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Σε καθημερινές 2ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας (8 με 10 π.μ.), προχωρούν από σήμερα οι οικοδόμοι που εργάζονται στα οχτάμηνα της «κοινωφελούς εργασίας» στο δήμο Χαλανδρίου. Τις κινητοποιήσεις, με τις οποίες οι εργαζόμενοι διεκδικούν μέσα ατομικής προστασίας και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

«FORTHNET»: Τις απολύσεις εργαζομένων από τα γραφεία της επιχείρησης στο Ηράκλειο Κρήτης, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed». Οπως εξηγεί, στο στόχαστρο των απολύσεων βρέθηκαν εργαζόμενες με περισσότερα από 20 χρόνια δουλειάς στον όμιλο, ενώ μεταξύ των απολυμένων περιλαμβάνεται και ένας εργαζόμενος με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το σωματείο διεκδικεί την επαναπρόσληψη των απολυμένων και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις και συνολικά στην εργοδοτική επίθεση: «Οι μισθοί πείνας, η ασυνέπεια στην καταβολή του μισθού, τα προγράμματα βαρδιών που μοιάζουν με τραμπάλα, η πίεση στην εργασία και συνολικά η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας έρχονται να προστεθούν στην εξίσωση της αύξησης των κερδών τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

ΟΠΑΠ: Σε σειρά απολύσεων εργαζομένων με το πρόσχημα της «χαμηλής βαθμολογίας στην αξιολόγηση» προχωρά τις τελευταίες μέρες ο ΟΠΑΠ. Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας (10 π.μ. - 12 μ.) την Πέμπτη 28/9 και σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Επιθεώρηση Εργασίας (Αγησιλάου 10), όπου θα συζητηθεί η εργατική διαφορά. Τις κινητοποιήσεις και το αίτημα για ανάκληση όλων των απολύσεων στηρίζει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Σε ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως οι «αξιολογήσεις» είναι ένας μηχανισμός «που στόχο έχει την τρομοκράτηση, το ξεζούμισμα των εργαζομένων και αποτελεί προπέτασμα καπνού για να αιτιολογηθούν απολύσεις». Πραγματική αιτία των απολύσεων, υπογραμμίζει, είναι η προσπάθεια του ΟΠΑΠ να απαλλαγεί από τους παλαιότερους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ