Σάββατο 7 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Σε δίκη σέρνονται την Τρίτη 10/10 συνδικαλιστές από σωματεία της Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, οι πρόεδροι των Σωματείων Εργαζομένων ΔΕΥΑ και Ιδιωτικών Υπαλλήλων αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση που οργάνωσαν τα σωματεία στις 27/11/2014, μέρα πανελλαδικής απεργίας, έξω από το κατάστημα της επιχείρησης «LIDL» στην Καλαμάτα. Τα σωματεία καλούν σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ έχει προκηρύξει 2ωρη στάση εργασίας για να διευκολύνει τη συμμετοχή στην κινητοποίηση.

«MEDIA MARKT»: Την επίθεση της εργοδοσίας στα καταστήματα «Media Markt» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Μετά την αλλαγή των συμβάσεων των εργαζομένων ώστε αυτές να προβλέπουν 6ήμερη απασχόληση για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, η εργοδοσία συνεχίζει την επίθεση με απολύσεις και «επιπλήξεις». Το Σωματείο υπογραμμίζει πως στόχος της εταιρείας είναι το ωράριο - «λάστιχο», με «σπαστά» και 12ωρα, η δουλειά κάτω από το φόβο της απόλυσης ή της «επίπληξης», σε συνθήκες εντατικοποίησης. Καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο κλαδικό τους σωματείο και να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις, διεκδικώντας 5ήμερο - 8ωρο, χωρίς «σπαστά» ωράρια, και νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

ΧΑΡΤΕΡΓΑΤΕΣ: Σε Γενική Συνέλευση προχωρά αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ., το κλαδικό Σωματείο Χαρτεργατών Αττικής, Πειραιώς και Βοιωτίας (Αριστοτέλους 11 - 15, 5ος όροφος), με θέμα την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για ενοποίηση του Σωματείου με το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου (πρώην Σωματείο Λιθογράφων).

ΕΟΡΔΑΙΑ: Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογοαπολογιστική του συνέλευση, αύριο Κυριακή, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου, και στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Οκτώβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ