Παρασκευή 8 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΦΑΡΜΑΚΟ: Την απόφαση της δημοτικής αρχής Αθήνας να χορηγήσει άδεια λειτουργίας στις φαρμακαποθήκες τα Σάββατα καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής, σημειώνοντας ότι «η διοίκηση του δήμου έρχεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών των μεγάλων φαρμακαποθηκών, που μέσα στην περίοδο της πανδημίας έχουν μπουκώσει στα κέρδη, έχουν εντατικοποιήσει τη δουλειά και τώρα ζητάνε και την απελευθέρωση του ωραρίου». Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και οργάνωση της δράσης τους, να μην υπογράψουν τροποποιήσεις συμβάσεων και να μην εργαστούν τα Σάββατα εάν δεν διημερεύει η φαρμακαποθήκη. Παράλληλα, μαζί με την Ομοσπονδία, καλεί σε συνέχιση της μάχης για κλαδική ΣΣΕ που θα διασφαλίζει τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Να αρθεί η επιλεκτική καραντίνα που εφαρμόζουν τα ΕΛΠΕ και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για το σύνολο των εργαζομένων στις εγκατάστασεις, απαιτούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Τα σωματεία αναφέρονται στην απόφαση που έχουν πάρει τα ΕΛΠΕ, λόγω της πανδημίας, να απαγορεύουν την έξοδο ναυτεργατών των καραβιών που ελλιμενίζονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Αυτή η απαγόρευση, σημειώνεται, εφαρμόζεται και στα καράβια που πραγματοποιούν πλόες στο εσωτερικό, παρότι οι ναυτεργάτες έρχονται σε επαφή με άλλους εργαζόμενους (πλοηγούς, επιθεωρητές φορτίων κ.ά.).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Ακυρώθηκε τελικά, με κατά πλειοψηφία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η αγορά κτιρίου στο Περιστέρι από την Περιφέρεια Αττικής, διαδικασία που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής υπενθυμίζει τους αγώνες που έδωσε για τρία και πλέον χρόνια «προκειμένου να αναδείξουμε την ακαταλληλότητα της επιλογής τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής (κεντρικές και Κεντρικού Τομέα), την απαξίωση των δημόσιων κτιρίων, που ρημάζουν, και τη σπατάλη δημόσιου χρήματος». Υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλα τα μέσα για να στεγαστούν οι υπηρεσίες μας σε κτίρια σύγχρονα, ασφαλή, λειτουργικά, όσο το δυνατόν πιο οικονομικά, μέσα από τη δωρεάν παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στην Περιφέρεια, εύκολα προσβάσιμα για τους εργαζόμενους και τους πολίτες».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ