Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Σημαδεμένη τράπουλα

Με «σημαδεμένη τράπουλα» για τα συμφέροντα του Ισραήλ και των Ευρωατλαντικών «συμμάχων» του συνεχίζονται στο Κάιρο οι διαπραγματεύσεις για τη Γάζα, με τις ΗΠΑ να πρωταγωνιστούν στον εκβιασμό της παλαιστινιακής πλευράς.

Μετά από 320 μέρες πολέμου και εισβολής των Ισραηλινών, μετά από 40.000 δολοφονίες Παλαιστινίων, στην πλειοψηφία τους γυναικών και παιδιών, με το Ισραήλ να σέρνει τον χορό μιας γενικευμένης ανάφλεξης στην περιοχή, οι ΗΠΑ στέλνουν τελεσίγραφα στους Παλαιστίνιους να αποδεχτούν τους όρους μιας «τροποποιημένης» συμφωνίας, που ικανοποιεί όλες οι αξιώσεις του κράτους - δολοφόνου.

Το «σχέδιο εκεχειρίας» είναι φτιαγμένο από τα ίδια υλικά που οδήγησαν στην κλιμάκωση της σύγκρουσης πριν από 10 μήνες. Ξεπλένει την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ και ανάβει το «πράσινο φως» για εκκαθάριση της Λωρίδας της Γάζας, οδηγώντας σε ασφυξία όσους επέζησαν από την επιδρομή.

Οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μακελάρηδες, που για δεκαετίες πρωταγωνιστούν στην εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού και στη «νομιμοποίηση» της ισραηλινής κατοχής, φοράνε τη μάσκα του ...«ειρηνοποιού» και προετοιμάζουν την επόμενη μέρα στην περιοχή. Μαζί με το «σχέδιο εκεχειρίας», εξοπλίζουν το Ισραήλ με πολεμικό υλικό αξίας 20 δισ. δολαρίων και προαναγγέλλουν το επόμενο μακελειό σε βάρος των Παλαιστινίων.

Δεν είναι τυχαίο ότι παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις συνεχίζονται τα εγκλήματα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, με τη στρατιωτική και πολιτική κάλυψη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Πολύτεκνες οικογένειες, σχολεία του ΟΗΕ, προσφυγικοί καταυλισμοί γίνονται στόχοι βομβαρδισμών με εκατοντάδες θύματα τις τελευταίες μέρες. Το ίδιο και στη Δυτική Οχθη, όπου οι δυνάμεις κατοχής εξαπολύουν δολοφονικές επιθέσεις ή φυλάνε τα «μετόπισθεν» των Ισραηλινών εποίκων που εγκληματούν σε βάρος οικογενειών, εφήβων και μικρών παιδιών.

Στα ανοιχτά της Γάζας πλέουν αμερικανικά αεροπλανοφόρα και φρεγάτες, για να στηρίξουν τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και τις ισραηλινές επιθέσεις σε Λίβανο και Ιράν, που ανεβάζουν το θερμόμετρο στα επίπεδα μιας γενικευμένης σύρραξης.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΝΔ και των επιτελείων της να εφησυχάσουν τον λαό και να ξεπλύνουν τον βρώμικο, εγκληματικό ρόλο του Ισραήλ και των ΑμερικανοΝΑΤΟικών είναι προκλητική. Καμία «προσπάθεια εκτόνωσης» δεν υπάρχει στην περιοχή. Αντίθετα, η συγκέντρωση τόσων στρατιωτικών δυνάμεων από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και η κλιμακούμενη επιθετικότητα του Ισραήλ, κρατούν αναμμένο το φιτίλι, εντείνουν την κατοχή και συνθλίβουν το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να έχει δική του πατρίδα.

Η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Η συνενοχή τους γίνεται ακόμα μεγαλύτερη στο φως των εξελίξεων που κινδυνεύουν να τυλίξουν στις φλόγες όλη την περιοχή.

Ακόμα και τώρα, που αποδεικνύεται περίτρανα ότι το σχέδιο εξολόθρευσης χιλιάδων Παλαιστινίων και πλήρους ελέγχου της Λωρίδας της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, δεν προέκυψε «ξαφνικά» μετά τις 7 του περασμένου Οκτώβρη, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι συνεχίζουν να υπεραμύνονται του ...«δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και να στηρίζουν ενεργά τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Στην αντίπερα όχθη και στη μόνη σωστή πλευρά της Ιστορίας βρίσκεται ο ελληνικός λαός, με το ΚΚΕ στο πλευρό του, που στηρίζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή και για να έχει δική του πατρίδα. Η πιο μεγάλη συμβολή σ' αυτόν τον δίκαιο αγώνα είναι να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους. Να σταλεί μαζικό μήνυμα καταδίκης των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων στην περιοχή και της ελληνικής συμμετοχής, που στηρίζει τη σφαγή στη Γάζα και σέρνει τον λαό σε μεγαλύτερους κινδύνους και περιπέτειες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ