Κυριακή 14 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυριακή 14/8
  • Βασίλης Παπακωνσταντίνου
    Βασίλης Παπακωνσταντίνου
    Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου προσφέρει νέες ροκ μουσικές εμπειρίες, σήμερα στη Ρόδο. Η φετινή περιοδεία του με τίτλο «Νύχτες για ένα γάτο και... πέντε σειρήνες» κομίζει μια μεγάλη έκπληξη, καθώς ο δημοφιλής ρόκερ, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια ενεργού παρουσίας, «αποχωρίζεται» τον γνωστό ηλεκτρικό του ήχο.
  • Ο Λάκης Χαλκιάς και οι συνεργάτες του θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με ανθολογίες που χαρακτήρισαν το ελληνικό τραγούδι στον εικοστό αιώνα, στο Πολυδέντρι Αττικής. Μαζί του τραγουδούν η Κατερίνα Ροκκά και ο Γιώργος Δανέζης. Τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει ο Χρήστος Χαλκιάς.
  • Συναυλία του Σπύρου Πολυκανδριώτη στην Πλατεία Α. Γαρδέλη, στο Μαρούσι, στις 21:30.
Δευτέρα 15/8
  • Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Βαγγέλη Παπαναστασίου, Οικισμός Απαλός, στην Αλεξανδρούπολη, στις 21:00.
Τρίτη 16/8
  • Τη σαιξπηρική «Δωδέκατη νύχτα» παρουσιάζει στο Αρκαλοχώρι Ρεθύμνου, και αύριο στο Ρέθυμνο, το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους. Παίζουν: Χρήστος Βαλαβανίδης, Γιώργος Λέφας, Τάσος Παλαντζίδης, Πάνος Σκουρολιάκος, Δήμητρα Χατούπη, Σπύρος Σαραφιανός κ.ά.
Τετάρτη 17/8
  • Τις «Βάκχες» του Ευριπίδη παρουσιάζει, στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων, στην Καβάλα, το Εθνικό Θέατρο σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, σκηνικά Γιώργου Πάτσα, κοστούμια Ερσης Δρίνη, μουσική Σαββίνας Γιαννάτου, Παίζουν: Λυδία Φωτοπούλου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μανώλης Μαυροματάκης, Θεμιστοκλής Πάνου, κ.ά.
  • Υφαντής - Ερωφίλη - Κουρουπάκης
    Υφαντής - Ερωφίλη - Κουρουπάκης
    Την αριστοφανική «Ειρήνη», παρουσιάζει το ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, με πρωταγωνιστή τον Θύμιο Καρακατσάνη, στο Αρχαίο θέατρο Δίου, 9 μ.μ. (34ο Φεστιβάλ Ολύμπου). Παίζουν επίσης: Τάκης Παπαματθαίου, Κώστας Χαλκιάς, Γιώργος Γαλίτης, Δημήτρης Καμπερίδης, κ.ά.
Πέμπτη 18/8
  • Τη σαιξπηρική «Δωδέκατη νύχτα» παρουσιάζει, το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, στο Θέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης και 19/8 στα Χανιά στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
Παρασκευή 19/8
  • Τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου παρουσιάζει, σήμερα και αύριο, στην Επίδαυρο, το Θεσσαλικό Θέατρο, σε μετάφραση Οδυσσέα Νικάκη, σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου. Ερμηνεύουν: Χρήστος Κάλλοου, Κατερίνα Φωτιάδη, Δημήτρης Ναζίρης, Κώστας Καζάκος, Βασίλης Κολοβός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Κωνσταντίνος Καζάκος, κ.ά.
  • Τρεις μαγευτικές φωνές, τρεις φωνές σε θέση μουσικών οργάνων, σε συνθέσεις που ξεχωρίζουν για την ελληνικότητα και τη μελωδικότητά τους. Το Τρίφωνο (Ερωφίλη, Νίκος Κουρουπάκης, Δημήτρης Υφαντής) δεν ακολουθεί δρόμους που οι άλλοι δημιούργησαν, αντιθέτως ορίζει τη δική του προσωπική πορεία μέσα από την πρωτοτυπία των ενορχηστρώσεών του και την απογειωτική ερμηνευτική τριφωνία. Το Τρίφωνο θα δώσει συναυλία στο φεστιβάλ Αμφίπολης στις Σέρρες.
  • «Αχαρνής» από το Εθνικό Θέατρο
    «Αχαρνής» από το Εθνικό Θέατρο
    Ο Μίμης Πλέσσας πραγματοποιεί περιοδεία στην Ελλάδα με το μουσικό του σχήμα. Σήμερα, θα βρίσκεται στο Κάστρο του Ρίου. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μερικές από τις αξέχαστες επιτυχίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, κομμάτια από το έργο «Ο Δρόμος», καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη. Ερμηνεύουν: Μαίρη Λίντα, Αγγελος Χρονάς, Εύη Καπάταη, ο βαρύτονος Σπύρος Κλείσσας, η Ζωή Κουρούκλη και ο πρωτοεμφανιζόμενος Γιώργος Περρής.
  • Τους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, παρουσιάζει, σήμερα και αύριο, στο Πυθαγόρειο Σάμου, το Εθνικό Θέατρο σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα, σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μουσική Θάνου Μικρούτσικου. Παίζουν: Λάκης Λαζόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Κώστας Γαλανάκης, Λαέρτης Μαλκότσης, Σωτήρης Τζεβελέκος, κ.ά.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει, σήμερα στην Πτολεμαΐδα και αύριο στην Αιανή Κοζάνης, τον «Υπηρέτη Δύο Αφεντάδων» του Γκολντόνι σε απόδοση και σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου. Παίζουν: Παύλος Χαϊκάλης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Αννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους, κ.ά.
  • Τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, παρουσιάζει στους Δελφούς, στο θέατρο «Φρυνίχου», η «Θεατρική Διαδρομή», σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, μουσική Βασίλη Δημητρίου. Παίζουν: Αργύρης Ξάφης, Καρυοφιλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Νταλιάνης, κ.ά.
Σάββατο 20/8
  • «Δωδέκατη νύχτα» από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης
    «Δωδέκατη νύχτα» από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης
    Την αριστοφανική «Ειρήνη», παρουσιάζει το ΚΘΒΕ, με τον Θύμιο Καρακατσάνη, στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, 8.30 μ.μ. (Με τη συνεργασία του Δήμου Δωδώνης).
  • «Νύχτες για ένα γάτο και... πέντε σειρήνες» με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου που θα βρίσκεται στη Σύμη.
  • Τις «Βάκχες» του Ευριπίδη παρουσιάσει, στο Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών, το Εθνικό Θέατρο σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

«Ειρήνη» από το ΚΘΒΕ
«Ειρήνη» από το ΚΘΒΕ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ