Κυριακή 5 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ροκ δεν υποτάσσεται...

Τσακνής, Καζούλης, Ζιώγαλας, Μαχαιρίτσας, Πλιάτσικας
Τσακνής, Καζούλης, Ζιώγαλας, Μαχαιρίτσας, Πλιάτσικας
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Διονύσης Τσακνής παρουσιάζουν στη σκηνή του «Ζυγού» (Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ. 210-3241610), μέχρι τις 16 Απριλίου, ένα μεγάλο αφιέρωμα στο δικό μας rock! Το ροκ, που ξεπήδησε από τις αρχές του '80 και μας χάρισε δυνατά μουσικά κύματα. Χωρίς να διεκδικούν κανενός είδους δάφνες, κανενός είδους αποκλειστικότητες, «το δικό τους ροκ», πλούσιο σε ιδέες και συναισθήματα, δεν υποτάσσεται στους μέντορες των μίντια, ενσωματώνει όλα τα ουσιώδη που έχουν να του δώσουν άλλα είδη μουσικής από τη δημοτική μέχρι τη λαϊκή.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας από τους «Τερμίτες» και το «Πόσο σε θέλω», στο «Διδυμότειχο Blues», αλλά και στο «Νότο», στο «Μάτια δίχως λογική» και, τέλος, στο πρόσφατο άλμπουμ «Αλκυονίδες μέρες». Ο Φίλιππος Πλιάτσικας από τους «Πυξ Λαξ» («Μοναξιά μου όλα», «Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο», «Εμαθες αγάπη να θυμίζεις»), μέχρι το πρόσφατο «Τι δεν έμαθε ο θεός». Ο Διονύσης Τσακνής από το «Γυρίζω τις πλάτες μου στο Μέλλον» μέχρι το «Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι», το «Με την πλάτη στον τοίχο», αλλά και το πρόσφατο «Μια ζωή αλλού»...

Τραγουδοποιοί, συγκροτήματα και τραγουδιστές θα είναι καλεσμένοι σε αυτό το μεγάλο πάρτι του «Ζυγού», μέχρι 19/2: Ν. Ζιώγαλας - Β. Καζούλης, από 24/2 μέχρι 12/3: Γ. Κούτρας - Ελεονόρα Ζουγανέλη, από 17/3 μέχρι 2/4: Σ. Μπουλάς - Γ. Γιοκαρίνης, από 7 μέχρι 16/4: «Οναρ» και «Κίτρινα ποδήλατα».

Μαζί τους εξαιρετικοί μουσικοί: Στα πλήκτρα ο Γιάννης Τσόλκας, ο Ακης Αμπραζής στο μπάσο, ο Γιώργος Γιαννόπουλος στα τύμπανα, ο Δημήτρης Καρασούλος στην κιθάρα, ο Αλκης Κωνσταντόπουλος στο τρομπόνι και στο βιολί, ο Φίλιππος Σπυρόπουλος στα κρουστά.

Κυριακή 5/2
  • «Στάση Μεταξουργείο» στο «Συρμό»
    «Στάση Μεταξουργείο» στο «Συρμό»
    Η «Τραβιάτα» του Βέρντι ανεβαίνει στη Λυρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Νίκου Πετρόπουλου, μουσική διεύθυνση Βύρωνα Φιδετζή και χορογραφία Fausta Mazzucchelli. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Δήμητρα Θεοδοσίου - Τζένη Δριβάλα - Μαρία Μητσοπούλου, Γιάννης Χριστόπουλος - Σταμάτης Μπερής, Κύρος Πατσαλίδης - Ανδρέας Κουλουμπής, Λυδία Αγγελοπούλου - Μαρία Μαρκέτου, Κωνσταντίνος Σταυρίδης - Φίλιππος Δελλατόλας κ.ά.
  • Την καθιερωμένη ετήσια πολιτιστική της εκδήλωση «Η Πίτα των Ηπειρωτών» διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Χορευτικά συλλόγων θα προσφέρουν ένα τρίωρο υπερθέαμα, αναδεικνύοντας την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.
  • Συναυλία, στις 12.30 μ.μ. στην «Τεχνόπολη» (Πειραιώς 100, Γκάζι) με αφιέρωμα στο έντεχνο τραγούδι από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ (διευθύνει ο Ανδρέας Πυλαρινός) και στο ελληνικό ροκ με το συγκρότημα «Domenica».
Δευτέρα 6/2
  • Ο Μίλτος Πασχαλίδης προσφέρει ένα «ταξίδι» στη δεκάχρονη πορεία του στο τραγούδι, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών «Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41, Αθήνα, τηλ. 210-3634000), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το «Δίφωνο». Μαζί του οι Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν) και Μαρία Καναβάκη (πιάνο).
  • Μίλτος Πασχαλίδης
    Μίλτος Πασχαλίδης
    Διάλεξη με θέμα: «Ελενα Μπλατσούρα - Φλαμουράκη: Μια Ελληνίδα γλύπτρια στην Ευρώπη», δίνει (7.30 μ.μ.), στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1), η Δώρα Μαρκάτου.
  • Ο Τίτος Πατρίκιος και ο Μιχάλης Πασιαρδής συνομιλούν (8 μ.μ.) στο «Σπίτι της Κύπρου» (Ηρακλείτου 10), για τους δρόμους της ποίησης.
  • Εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «αγκάθι» (Μηθύμνης 12 και Επτανήσου, Πλ. Αμερικής) έκθεση έργων της Κατερίνας Αθανασίου με τίτλο: «Η ωραία κοιμωμένη».
Τρίτη 7/2
  • Στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο, τηλ.: 210-5203661) μουσική βραδιά με τους «Fake Truth» (είσοδος ελεύθερη).
  • Στη «Σκιά του Φεγγαριού» (Ασκληπιού 91, Εξάρχεια), στις 10 μ.μ., ο Κώστας Μάντζιος ερμηνεύει τραγούδια του Καζαντζίδη (του '50).
  • Εγκαινιάζεται (7.30 μ.μ.) στην γκαλερί «Αργώ» (Νεοφύτου Δούκα 5), έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Κεράνη.
  • Εκθεση έργων του Παναγιώτη Τούντα εγκαινιάζεται (7.30 μ.μ.) στην γκαλερί «Σκουφά» (Σκουφά 4).
Τετάρτη 8/2
  • Οι «Volume» ανεβάζουν την ένταση στο «Συρμό» με τραγούδια από Led Zepelin,Queens,Deep Perpl κ.ά. Οι Χριστόφορος Κροκίδης, Στέφανος Δημητρίου, Δημήτρης Φροσύνης και Γιώργος Νομικός ενώνουν τις «δυνάμεις» τους και συνοδεύουν τις φωνές της Marlain και του Στέλιου Καρπαθάκη σ' ένα κλασικό ροκ πρόγραμμα.
  • «Η Πολωνέζα του Ογκίνσκι» στο Θέατρο Τέχνης - Υπόγειο
    «Η Πολωνέζα του Ογκίνσκι» στο Θέατρο Τέχνης - Υπόγειο
    «Α... όπως Ακριθάκης», είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Μέγαρο Σταθάτου, Βασ. Σοφίας και Ηροδότου 1).
Πέμπτη 9/2
  • Στη σκηνή του «Συρμού» συναντώνται τα «Μακρινά Ξαδέρφια», κομίζοντας όμορφες μουσικές, αγαπημένα τραγούδια και συναισθήματα.
  • Εγκαινιάζεται στο χώρο τέχνης «24» (Σπευσίππου 38) έκθεση έργων ζωγραφικής του Κώστα Πλέσσα με τίτλο «Πρόσωπα».
Παρασκευή 10/2
  • Στον Πάνω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, ανεβαίνει η κωμωδία «Τα κοκκινομπλέ πατίνια», το πρώτο θεατρικό έργο του γνωστού από τον κινηματογράφο Σταύρου Τσιώλη. Θα γνωρίσουμε τέσσερις άντρες από την «πινακοθήκη» του Τσιώλη, που τους ερμηνεύουν ο Γιώργος Νινιός, ο Χρήστος Στέργιογλου, ο Λαέρτης Μαλκότσης και ο Παντελής Δεντάκης. Σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.
  • Η Σωτηρία Λεονάρδου, ο Γιώργος Περαντάκος, η Μαρία Ιακώβου και το συγκρότημα «Αργοναύτες» συνεχίζουν την παρουσίαση στο «Συρμό», κάθε Παρασκευή και Σάββατο, του μουσικού τους προγράμματος «Στάση Μεταξουργείο».
  • Το έργο «Η Πολωνέζα του Ογκίνσκι» του Νικολάι Κολιάντα παρουσιάζει το «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν» (Υπόγειο - Πεσμαζόγλου 5), σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, μετάφραση Λουίζας Μητσάκου - Λεωνίδα Καρατζά. Παίζουν: Κάτια Γέρου, Γιώργος Γλάστρας, Δημήτρης Καραβιώτης, Ολγα Δαμάνη, Γιάννης Ροζάκης, Παναγιώτης Παναγόπουλος.
  • Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με σολίστ τον πιανίστα και συνθέτη Γιώργο - Εμμανουήλ Λαζαρίδη. Υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χριστοδούλου θα ερμηνεύσει έργα Μπετόβεν, Ντβόρζακ και Γ. Α. Παπαϊωάννου.
  • Αναδρομική έκθεση έργων της Βάσως Κυριάκη φιλοξενεί (έως 13/3) η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 51). Πρόκειται για αντιπροσωπευτικά έργα μιας 50χρονης πορείας.
Σάββατο 11/2
  • Ο πιο ολοκληρωμένος τρομπονίστας της τζαζ θεωρείται ο Steve Turre, που εμφανίζεται με το κουιντέτο του (μέχρι τις 16/2) στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς).


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ