Κυριακή 26 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο «Συρμό» ο Μανώλης Ρασούλης

Ο Μανώλης Ρασούλης ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο, τηλ.: 210-5203.661), όπου θα βρίσκεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, για όλο το Μάρτη. Τριάντα χρόνια στη δισκογραφία μετρά ο γνωστός δημιουργός, που το '74 καταπιάστηκε για πρώτη φορά με τη στιχουργική, όταν στα χνάρια του Βαμβακάρη έγραψε το πρώτο του τραγούδι, το «Μες στη μικρή αγκάλη σου» σε μουσική Μάριου Στεφανόπουλου. Σε μια παράξενη συγκυρία, το πλέον πρόσφατο αλλά όχι και τελευταίο του γράφτηκε σε μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη («Να μη με λεν Τσιτσάνη»). Στο μεταξύ, ο κύκλος αυτός των 30 ετών ξετυλίχτηκε σε πολλές στροφές: «Η εκδίκηση της γυφτιάς», «Τα Δήθεν», «Τα τραγούδια της Χαρούλας», «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει», «Παίξε Χρήστο επειγόντως», «Πότε Βούδας, πότε Κούδας», δίσκοι από βινίλιο, CD, δεκάδες τραγούδια που αγαπήθηκαν και ακόμη κι αν πέρασαν δεκαετίες από τότε που στήθηκαν, ακόμη τραγουδιούνται.

Παρέα με την εξαιρετική ορχήστρα του, παρουσιάζει τις γνωστές επιτυχίες του, καθώς και καινούρια τραγούδια που αφορούν «τα μελλούμενα και τα στάσιμα». To μουσικό σχήμα απαρτίζουν οι: Κουτσούρας Παναγιώτης - μπουζούκι, Τζαπράζης Χρήστος - μπάσο, Ψοφογιώργος Νίκος - κρουστά, Χατζημανώλης Αντώνης - κιθάρα, Σαμαράς Λάζαρος - πλήκτρα, Λίζος Γιώργος - φωνή, Παπανικολάου Μαρία - φωνή, Ναταλία Ρασούλη - φωνή.

Κυριακή 26/2
  • Καλλιόπη Βέττα
    Καλλιόπη Βέττα
    Πρεμιέρα στη Λυρική Σκηνή με τη δραματική μονόπρακτη όπερα του Λεονκαβάλο «Οι Παλιάτσοι» και το μπαλέτο «When Dove cries» (χορογραφία αποσπασμάτων από το «Στάμπατ Μάτερ» του Περγκολέζι.
  • Το συγκρότημα «Λαϊκές Καρικατούρες» παίζει στο «Συρμό». Είσοδος ελεύθερη.
  • «Ανιχνευτικές οδοιπορίες» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της Μαριάννας Κατσουλίδη, που φιλοξενείται (έως 1/3) στο χώρο τέχνης «Αιγόκερως» (Ξενοκράτους 45).
  • Συναυλία του Κώστα Μακεδόνα, στην πλατεία Δημαρχείου στο Ιλιον, στις 6 το απόγευμα. Μαζί του η Ζωή Παπαδοπούλου.
Δευτέρα 27/2
  • Ο Θ. Βασιλόπουλος γνωστός και καταξιωμένος σολίστας στο κλαρίνο και στο νέυ εμφανίζεται σήμερα και αύριο, στο «Συρμό». Μαζί του οι Μαρία Σπυροπούλου, Δημήτρης Φωκάς, Νίκος Βασιλικός.
  • Στην «X - ΕΔΡΑ» (Ελ. Βενιζέλου 235, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9849.101) ο Βασίλης Καρόζας παρουσιάζει τραγούδια του από το πρώτο του άλμπουμ «...Στη Χαρά, στην Ατέλειωτη Μέρα». Συνοδοιπόρος του η Καλλιόπη Βέττα, με επιλογές από τη δισκογραφία της και κομμάτια από το τελευταίο της άλμπουμ «Πρωί της Κυριακής».
  • Σήμερα και αύριο, στο «Σταυρό του Νότου - Απέναντι» στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου του Γιώργου Ζήκα τραγουδούν Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Μακεδόνας, Τάκης Μπουρμάς.
  • Εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στην γκαλερί «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη), έκθεση έργων της Δέσποινας Πανταζή, με τίτλο «Ιστορίες του μπλε».
  • Στον ποιητή Δημήτρη Χριστοδούλου είναι αφιερωμένη η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στις 7.30μ.μ., στον κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» του Βύρωνα (Ν. Ελβετίας 34). Θα μιλήσει ο Αντώνης Πετράτος. Τραγούδια ερμηνεύουν οι: Νίκος Ανδρουλάκης και Αργυρώ Καπαρού. Στο πιάνο ο Γιώργος Αρσενίδης. Είσοδος ελεύθερη.
  • Γ. Σπάθας - Β. Λέκκας
    Γ. Σπάθας - Β. Λέκκας
    Ρεσιτάλ του Νίκου Πορτοκάλογλου, στις 8.30μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών «Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41, Αθήνα, τηλ. 210-3634.000), συνοδεία της κρητικής λύρας του Μάνου Πυροβολάκη και των πνευστών του Τάσου Φωτίου.
Τρίτη 28/2
  • Πέτρες, πάπυροι, περγαμηνές, χαρτί, ξύλινες και πήλινες πινακίδες, ιερογλυφικά και αλφάβητα, βιβλία χειρόγραφα και τυπωμένα, πρέσες, εργαλεία και υλικά βιβλιοδεσίας... Ενα πανόραμα της εξέλιξης της γραφής και του βιβλίου στον κόσμο, από τη συλλογή του Διονύση Βαλάση, προσφέρει η έκθεση «Από το σκληρό βράχο στο σκληρό δίσκο», που παρουσιάζεται στην κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2, μετρό Σταθμός Λαρίσης).
Τετάρτη 1/3
  • Το μουσικοθεατρικό σύνολο «ΗΜΙ-ολον» παρουσιάζει στις 8.30μ.μ., στην αίθουσα Τέχνης «Εστουδιαντίνα» (Νορντάου 12-14, πλ. Γκύζη) την παράσταση «Αγάπης... νότες πες μου πουλί μου», σε μουσική επιμέλεια - διδασκαλία Α. Μουζάκη και σκηνοθεσία - κινησιολογική επιμέλεια Μ. Παπαδοπούλου. Συμμετέχουν: Ε. Λουμπαρδιά, Ι. Πετράκη, Β. Παπαρήγα, Ε. Κοζώνη, Η. Πιερράκος, Χ. Οσιπιάν. Μαζί τους οι Ν. Νικολόπουλος (φλάουτο) και Α. Φαρής (πιάνο). Είσοδος ελεύθερη.
Πέμπτη 2/3
  • Η πρώτη ατομική έκθεση έργων του Κώστα Χριστόπουλου, εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» (πλατεία Κολωνακίου 20).
  • Lou Donaldson
    Lou Donaldson
    Εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στην γκαλερί «Thanassis Frissiras» έκθεση ζωγραφικής του Βαγγέλη Πλοιαρίδη.
Παρασκευή 3/3
  • Ο Βασίλης Λέκκας και ο Γιάννης Σπάθας παρουσιάζουν μια επιλογή με τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού, σήμερα και αύριο, στην «X - ΕΔΡΑ».
  • Ο Μανώλης Λιδάκης, με έναν καινούριο δίσκο στις αποσκευές του, το «Κόκκινο ακρογιάλι» ξεκινά τις εμφανίσεις του στο «Σταυρό του Νότου», όπου θα βρίσκεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, μέχρι την Κυριακή των Βαΐων. Μαζί του στο τραγούδι η Νανά Μπινοπούλου.
  • Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Διονύσης Τσακνής στη σκηνή του «Ζυγού» φιλοξενούν τον Γιάννη Κούτρα και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, σε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο δικό μας rock!
  • Πρεμιέρα, στο Half Note Jazz club με τον ζωντανό θρύλο του μπίμποπ, ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα στο άλτο σαξόφωνο, τον Λου Ντόναλντσον.
Σάββατο 4/3
  • Οι γερόλυκοι της ελληνικής ροκ σκηνής Δημήτρης Πουλικάκος και Ζορζ Πιλαλί επιστρέφουν για ένα ακόμη διήμερο (σήμερα και αύριο), στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης).
  • Στο Χάουζ οφ άρτ, συνεχίζουν το μελωδικό τους ταξίδι οι «Χαΐνηδες».
  • «Υποθέσεις βηματισμών» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της Χρυσούλας Σκεπετζή, που φιλοξενείται στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλ. Βικτωρίας).

Εργο της Χρυσούλας Σκεπετζή
Εργο της Χρυσούλας Σκεπετζή


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ