Κυριακή 22 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυριακή 22/10
  • Θανάσης Παπακωνσταντίνου

    Eurokinissi

    Θανάσης Παπακωνσταντίνου
    Η Συμφωνική Ορχήστρα NDR του Αμβούργου δίνει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, με έργα Στραβίνσκι, Χάιντν και Τσαϊκόφσκι.
  • Οι «Duran Duran» δίνουν συναυλία στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
  • Βραδιά Αργεντίνικου τάνγκο (6.30μ.μ.) στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου). Οσοι επιθυμούν να γνωρίσουν το χορό, που ξεκίνησε από τα σοκάκια του Μπουένος Αϊρες, για να κατακτήσει ολόκληρη την Ευρώπη, είναι καλεσμένοι στο καφέ του Μουσείου. Εκπληξη της βραδιάς, ο καταξιωμένος χορευτής και δάσκαλος Silvio La Via από την Αργεντινή. Μαζί του η Romina Tumini.
  • «Αθήνα, από τον Αττίκ στον Γούναρη» τιτλοφορείται η μουσική παράσταση, που ανεβαίνει από σήμερα και κάθε Κυριακή (6μ.μ.), στο «Χαμάμ» (Δημοφώντος 97, Ανω Πετράλωνα, 210- 3421.212). Ενα αφιέρωμα στα αριστουργήματα του αθηναϊκού τραγουδιού από την αρχή του 20ού αιώνα έως τη δεκαετία του '50, από τους Δαυίδ Ναχμία, Γιάννη Τσελεπίδη, Χρυσούλα Στεφανάκη, Θάνο Πολύδωρα και Γωγώ Βαγενά.
  • Μυστήριο και Μαγεία από τους θρυλικούς ιπτάμενους Σαολίν, στο θέατρο «CORONET» (Φρύνης 11 και Υμηττού), μέχρι 5/11.
Δευτέρα 23/10
  • «Η ποίηση της ερήμου» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στην αίθουσα Τέχνης «Αέναον» (Λεωφ. Κατεχάκη 70). Η Πέρσα παρουσιάζει 26 τελάρα, οκτώ εγχάρακτες και ζωγραφισμένες πέτρες και μία κατασκευή.
Τρίτη 24/10
  • Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι
    Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι
    Στο χώρο της Ενωσης Πτυχιούχων Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ΕΠΑΣΚΤ (Θόλου και Πανός, Πλάκα), εκθέτουν (έως 30/10) οι: Ελένη Πολυχρονάτου (εικαστικός), Μάρω Κουρή (φωτορεπόρτερ), Ελένη Χατζηχρήστου (αστροφυσικός). Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά 5μ.μ. - 10μ.μ., Σάβ. - Κυρ. 12μ.μ. - 10μ.μ.
Τετάρτη 25/10
  • Στο Θέατρο «Ακροπόλ» (7.30μ.μ.) ανοίγει η αυλαία της Λυρικής Σκηνής, με την όπερα του Μότσαρτ «Ντον Τζοβάνι», σε μουσική διεύθυνση Hans Drewanz και σκηνοθεσία Eike Gramss. Στους ρόλους: Δημήτρης Τηλιακός, Δημήτρης Καβράκος, Λουκία Σπανάκη, Eugene Akimov, Μάτα Κατσούλη κ.ά. Ακολουθούν παραστάσεις στις 27, 29/10 και 1, 3, 5/11.
  • Στο «Βεάκη», ανεβαίνει το έργο του Αλεχάντρο Κασόνα, «Χορεύοντας στη Σιωπή» («Το σπίτι με τα επτά μπαλκόνια»), σε διασκευή - σκηνοθεσία Νίκου Καραγεώργου. Πρωταγωνιστούν: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Βασιλόπουλος, Κώστας Αρζόγλου. Μετάφραση: Ιουλία Ιατρίδη. Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα. Μουσική: Πάνος Δορμπαράκης. Μουσική επιμέλεια - συνθέσεις ήχων Δημήτρης Ιατρόπουλος.
Πέμπτη 26/10
  • Ο τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου ξεκινά τις μουσικές παραστάσεις του, στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 37, Ν. Κόσμος, 210 - 9226.975). Εμφανίσεις κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη.
  • Σαολίν στο «Κόρονετ»
    Σαολίν στο «Κόρονετ»
    Στο «Θησείον - ένα θέατρο για τις τέχνες» ανεβαίνει η παράσταση «Festen». Πρόκειται για μεταφορά της ταινίας του Δανού Τόμας Βίντερμπεργκ «Festen», σε διασκευή Ντέιβιντ Ελντριτζ, μετάφραση Αλίκης Δανέζη - Knutsen και Μανώλη Δούνια, σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη - Knutsen, σκηνικά Μαρίας Κονομή. Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Θέμις Μπαζάκα, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αγγελική Παπαθεμελή, κ.ά.
  • «Στον Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης) εμφανίζεται ο Θάνος Ανεστόπουλος (ο τραγουδιστής των «Διάφανων Κρίνων».
Παρασκευή 27/10
  • Τα νεαρά αστέρια της Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι της Μόσχας εμφανίζονται σε πέντε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής (μέχρι 30/10).
  • Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας και ο καταξιωμένος δεξιοτέχνης του ηλεκτρικού μπάσου Γιώτης Κιουρτσόγλου ξεκινούν τις εμφανίσεις τους στο «gazARTE» (Βουτάδων 32 - 34, Γκάζι, τηλ. 210 3452.277) - κάθε Παρασκευή, Σάββατο (10.30μ.μ.) και Κυριακή (8.30μ.μ.).
  • Ο Δημήτρης Πουλικάκος και ο Ζορζ Πιλαλί εμφανίζονται «Στον Αέρα» της Πετρούπολης.
  • Ο πρώην κιθαρίστας των «Manowar», Ross The Boss εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο «Αν κλαμπ» (Σολωμού 17 - 19, Εξάρχεια).
  • Οι «Μπλε» ξεκινούν τις εμφανίσεις τους, στο «Οξυγόνο live» (Βούρβαχη και Κορυζή 4,, Ν. Κόσμος, τηλ. 210-9240.740) - κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
Σάββατο 28/10
  • Η Βραζιλιάνα Barbara Mendes εμφανίζεται στο Half Note μέχρι 2/11.
Το ταξίδι του «Πεταλουδόσαυρου»

Ενα από τα πιο ευφάνταστα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά, «Ο Πεταλουδόσαυρος» παρουσιάζεται από σήμερα στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Βεάκη» (Στουρνάρη 32, 210 5223.522). Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος σκηνοθετεί και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ντύνει μουσικά το «ταξίδι του Πεταλουδόσαυρου στο δάσος και στον κόσμο που πραγματικά ανήκει». Ο ήρωας της ιστορίας μας δεν είναι αργόσαυρος αλλά ούτε και πεταλούδα. Είναι και τα δύο μαζί, καθώς γεννήθηκε από την αγάπη του άρχοντα των Αργόσαυρων, του τρισμέγιστου Βόρτεξ και της πεταλούδας Εφταστόλιστης. Είναι ένα πλάσμα αλλιώτικο από τ' άλλα, που ξαφνικά ανακαλύπτει ότι πρέπει να παλέψει και να αποδείξει ότι μπορεί να ζει αρμονικά σε έναν κόσμο «σκληρό για όσους δε μοιάζουν μ' αυτούς που ζουν ολόγυρά τους». Μια ιστορία - ταξίδι στο όνειρο και την αθωότητα. Τα πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια υπογράφει η Χριστίνα Κωστέα και τη μουσική ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Σκηνοθεσία, κινησιολογία -χορογραφία: Βασίλης Μυριανθόπουλος. Ενορχήστρωση - Μουσική Διδασκαλία: Γιώργος Γουάστωρ. Παίζουν: Αντώνης Γκριτσής, Κάτια Ζαρκάδα, Γεράσιμος Κικλής, Οδυσσέας Κιοσόγλου, Ευγένιος Λαμπρινάκος, Ματίνα Στυλιανούδη, Κοσμάς Χειράκης, Κατερίνα Ψωμά. Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή (11π.μ. και 3μ.μ.).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ