Κυριακή 26 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυριακή 26/11
  • Κρινιώ Νικολάου
    Κρινιώ Νικολάου
    «Ο έρωτας σε μια ανάσα» από την Κρινιώ Νικολάου, κάθε Κυριακή (9 μ.μ.), στα «εννέα όγδοα» (210-8235841), σ' ένα πρόγραμμα με όμορφες στιγμές του ελληνικού και ξένου τραγουδιού.
  • Οι «Bold as Love» εμφανίζονται στο «Οξυγόνο live» (Βούρβαχη και Κορυζή 4, Ν. Κόσμος, τηλ. 210 9240740). Το διεθνές συγκρότημα θα παρουσιάσει τραγούδια του, που οι ρίζες τους είναι μπλουζ, ροκ, ποπ, φανκ.
Δευτέρα 27/11
  • Στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Πλατεία Καραϊσκάκη, τηλ. 210 5203661) η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ παρουσιάζει την «Αντιγόνη» του Μπ. Μπρεχτ.
  • Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους δημοσιογράφους: Τάκη Λ. Μαμαλούκα, Σπύρο Φίλιππα - Πανάγο, Νίκο Ε. Πολίτη, Βησσαρίωνα Σταύρακα, διοργανώνει (7 μ.μ.), στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών. Θα μιλήσουν οι: Κ. Μαμαλούκας, Η. Γεωργάκης, Τρ. Σκλαβενίτης, Π. Μπουκάλας.
  • «80 Χρόνια Εθνικό Ωδείο - 80 χρόνια μουσική», τιτλοφορείται η πανηγυρική συναυλία στη Λυρική Σκηνή, με σολίστ τους πιανίστες Ελενα Μουζάλα, Τζένια Μανουσάκη, Αρη Γαρουφαλή, Νίκο Βασιλείου και Αφροδίτη Στυλιανού, τους τραγουδιστές Λυδία Αγγελοπούλου, Σταμάτη Μπερή, Μαρία Βλαχοπούλου, Ειρήνη Καράγιαννη, τους κιθαριστές Ευάγγελο Ασημακόπουλο - Λίζα Ζώη, Βαγγέλη Μπουντούνη - Μάρω Ραζή κ.ά.
  • Το βιβλίο «Παντελής Λαζαρίδης: Διαπραγματεύσεις του Εφήμερου» παρουσιάζεται (8 μ.μ.) στο Μουσείο Μπενάκη, (Κουμπάρη 1). Θα μιλήσουν: Αγγελος Δεληβορριάς, Γιώργος Γραμματικάκης, Χρήστος Ιωακειμίδης, Κωστής Σταφυλάκης, Εφη Στρούζα, Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Δημήτρης Φατούρος.
  • «One for the road», τιτλοφορείται η μουσική παράσταση, που θα παρουσιάζει ο Δώρος Δημοσθένους, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις «Ροές» (Ιάκχου 16, Γκάζι, 210 3474312). Φιλική συμμετοχή: Λουκιανός Κηλαηδόνης.
  • Εργο του Τ. Κατσουλίδη
    Εργο του Τ. Κατσουλίδη
    Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου «Εύγερος» και η Θεατρική Σκηνή Ηλιούπολης παρουσιάζουν στο θέατρο «Ακάδημος» (Ιπποκράτους 17 και Ακαδημίας) το έργο του Σαρτρ «Η πόρνη που σέβεται» σε σκηνοθεσία Αργύρη Ντούστα.
Τρίτη 28/11
  • Επιλογή από το έργο των: Κωνσταντίνου Γραμματόπουλου, Πάρι Πρέκα, Κώστα Τσόκλη, περιλαμβάνει η έκθεση «Θαλασσινά θέματα (και άλλα τινά)», που φιλοξενείται στην γκαλερί «Αργώ» (Νεοφύτου Δούκα 5).
  • Αφιέρωμα στον ζωγράφο Μάριο Πράσινο (1916 - 1985) φιλοξενείται στην γκαλερί «Μέδουσα» (Ξενοκράτους 7).
Τετάρτη 29/11
  • Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας SWR του Μπάντεν - Μπάντεν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με έργα Ραβέλ, Στραβίνσκι, Varese.
  • Από σήμερα και έως τις 2/12 (11 π.μ. - 7 μ.μ.) στο Πολιτιστικό στέκι της «Διάβασης» (Σταυροπούλου 29, πλατεία Αμερικής, 210- 8640943), μπορείτε να διαλέξετε τα δικά σας μοναδικά δώρα, ανάμεσα σε χειροποίητα κεραμικά, κατασκευές, έργα ζωγραφικής και φωτογραφίες.
  • «Αλλο τρένο η αγάπη», τιτλοφορείται η μουσική παράσταση, που ξεκινά στο θέατρο «Το τρένο στο Ρουφ» (Κωνσταντινουπόλεως, σιδηροδρομικός σταθμός Ρουφ, 210- 5298922), σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, βασισμένη σε ερωτικό παραμύθι της Αγαθής Δημητρούκα. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Βασίλης Γισδάκης και Αντιγόνη Ευστρατόγλου. Παραστάσεις: Τετάρτη - Κυριακή, 9.30 μ.μ.
Πέμπτη 30/11
  • «Κόκκινοι κίονες», έργο της Ο. Ζούνη
    «Κόκκινοι κίονες», έργο της Ο. Ζούνη
    Ζωγραφική, γλυπτική, κατασκευές (με κύβους, βέλη, δρόμους, κατοικίες, κίονες - σκιές), περιλαμβάνει η έκθεση της Οπυς Ζούνη, που φιλοξενείται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με γενικό τίτλο «Διαδρομές στο φως και το χρώμα».
Παρασκευή 1/12
  • Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ο Γιάννης Χαρούλης και η Μαρία Λούκα προσφέρουν ξεχωριστές μουσικές διαδρομές, στο «Συρμό».
  • Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια, 210 7710611) το νέο του κύκλο τραγουδιών του «Κυριακές μες στο χειμώνα» και άλλα έργα του. Ερμηνεύει ο τραγουδιστής Κώστας Κληρονόμος.
  • Τζαζ στο «Ατενέουμ - Κελάρι» (Αδριανού 3, Θησείο, τηλ. 210 32 11 949) κάθε Παρασκευή από το «Μάνος Θεοδοσάκης Septet» και σύγχρονο τραγούδι κάθε Σάββατο από το σχήμα «Sonama».
Σάββατο 2/12
  • Τη νέα του ζωγραφική δουλιά - τριάντα πίνακες μεγάλων διαστάσεων - παρουσιάζει ο ζωγράφος και χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης στον «Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός). Τίτλος της έκθεσης «Εικαστικές παραλλαγές και δημιουργικές παρεμβάσεις».

Γιάννης Χαρούλης
Γιάννης Χαρούλης
Σημείο αναφοράς η ανθρώπινη μορφή

Δημιουργίες ζωγραφισμένες με λάδι σε μουσαμά. Μια σειρά ανθρωποκεντρικών έργων, όπου το χρώμα, όπως αυτό φιλτράρεται μέσα από την ερευνητική ματιά της ζωγράφου, διαδραματίζει τον κυρίαρχο ρόλο. Ο λόγος για την έκθεση έργων ζωγραφικής της Πελαγίας Ταμπακάκη, που εγκαινιάζεται αύριο (7.30μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλ. Βικτορίας). Πρόκειται για συνθέσεις ονειρικές με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο - συνήθως παιδιά - ζωγραφισμένες εκ του φυσικού, αλλά με μία προσωπική επιλογή των χρωμάτων, που υπερθεματίζουν το πραγματικό. Η ρεαλιστική απεικόνιση δεν είναι η επιδίωξη της Π. Ταμπακάκη, όμως κάποιες φορές προκύπτει παρ' όλο που η γραφή της είναι άκρως χειρονομιακή.

Οπως σημειώνει, στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση, η Αγγελική Πετροπούλου: «Προκαλεί εντύπωση στο σύνολο των έργων, η αμεσότητα του θέματος και των χρωμάτων. Οι πίνακες χρωματίζονται με φωτεινούς ανάλαφρους τόνους και ζωντανεύουν την ανθρώπινη ζεστασιά ενός γλυκού και ονειρεμένου συναισθήματος. Το μοτίβο με τα μικρά παιδιά, που κυριαρχεί σε πολλά έργα, αποδίδεται πάντα με μια εκπληκτική φρεσκάδα. Η απόδοση των μορφών γίνεται με παραστατικότητα και μας φέρνει κοντά στα απεικονιζόμενα πρόσωπα, τα οποία η ζωγράφος έχει αποτυπώσει στις πιο φυσικές τους στάσεις». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16/12.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ