Τρίτη 9 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Διαβάστε...

«ΣΥΖΗΤΗΣΗ προσανατολισμού» είχαν το Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ, όπως και το Συμβούλιο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που συνεδρίασε χτες, αφορά τις «συστάσεις» της Κομισιόν για τις «Γενικές Κατευθύνσεις Οικονομικών Πολιτικών», της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) για το 2000, που θα εγκριθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Πόρτο (19-20 του Ιούνη). (σελίδα 3)

ΑΛΛΑΓΗ των συνόρων στα Βαλκάνια στο άμεσο μέλλον προδιέγραψε ο Vladimir Gligorov, ερευνητής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σπουδών της Βιέννης, στην ομιλία του στη χτεσινή πρώτη ημέρα των εργασιών του 7ου Ετήσιου Φόρουμ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency». (σελίδα 16).

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ από τα αρχεία του υπουργείου Αμυνας της ΕΣΣΔ, αποδεικνύουν τον αποφασιστικό ρόλο των λαών της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού στην αντιφασιστική νίκη, αλλά και τα σχέδια, ενάντιά τους, των αγγλοαμερικανών. (σελίδες 18-19).

ΑΠΟ το βορρά και την παγωμένη και αραιοκατοικημένη Νορβηγία, ως τη Μεσόγειο που εισέρχεται πια για τα καλά στις υψηλές θερμοκρασίες, ένας απεργιακός άνεμος φυσά και παρασέρνει.(σελίδα 23).

ΝΕΑ έκκληση - ευχολόγιο περί της «ειρηνικής συνύπαρξης» όλων των εθνικών κοινοτήτων στο Κοσσυφοπέδιο απηύθυνε χτες ο νέος διοικητής της ΚΦΟΡ, Ισπανός στρατηγός Χουάν Ορτούνο.Αφορμή στάθηκαν τα δύο κρούσματα βίας που σημειώθηκαν μέσα στο τελευταίο 48ωρο. (σελίδα 24).

ΠΑΡΑ την τεταμένη ατμόσφαιρα και την ανταλλαγή βομβών και ρουκετών με τη «Χεζμπολάχ», ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις προετοιμασίες αποχώρησής του από τον Ν. Λίβανο. (σελίδα 24).

ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ με ραγδαίους ρυθμούς η ήδη εφιαλτική κατάσταση στη Σιέρα Λεόνε, όπου επίκειται στρατιωτική επέμβαση Βρετανών αλεξιπτωτιστών για την απομάκρυνση μερικών εκατοντάδων Ευρωπαίων και Αμερικανών.(σελίδα 25).

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ και υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας παίζουν κορόνα - γράμματα με τη ζωή των χιλιάδων επιβατών, που διακινούνται με τα πλοία υψηλών ταχυτήτων, τα οποία κοντεύουν να κυριαρχήσουν στο χώρο της ακτοπλοΐας. (σελίδα 26).

ΤΟΥΣ «καρπούς» της συναίνεσης «θερίζει» η ΓΣΕΕ, στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς στη χτεσινή, τρίτη κατά σειρά, οι εργοδότες προκάλεσαν με την επιμονή τους για εξευτελιστικές αυξήσεις, στο όνομα της «διατηρησιμότητας» της οικονομίας και της προστασίας των...«εθνικών συμφερόντων»! (σελίδα 27).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ