Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ...

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ψήφο στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, στο όνομα των Ελλήνων εργαζομένων που πλήρωσαν και θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά την ένταξη της δραχμής στη ζώνη του Ευρώ, έδωσαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ (σελίδα 12).

ΔΙΜΕΡΗΣ διάλογος εν κρυπτώ της ελληνικής κυβέρνησης με την Τουρκία, που αρχίζει με τη συζήτηση για την εγκατάσταση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (σελίδα 13).

ΤΥΠΙΚΗ έγκριση για την εφαρμογή του διαβόητου «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση» (ΕΣΔΑ) έδωσαν χτες, σε συνάντησή τους με τον υπουργό Εργασίας Τ. Γιαννίτση, οι «κοινωνικοί εταίροι», δηλαδή οι εργοδοτικές οργανώσεις και η ΓΣΕΕ, η πλειοψηφία της οποίας συναίνεσε στην κυβερνητική πολιτική ανατροπής των εργασιακών σχέσεων (σελίδα 15).

ΤΑ επίπεδα του... 1993 άγγιξε το Φλεβάρη η παραγωγή στους κλάδους της ελληνικής μεταποίησης, όπως αυτή υπολογίζεται από τη Στατιστική Υπηρεσία (σελίδα 18).

ΚΟΜΜΑΤΑ της Γιουγκοσλαβίας που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, εξέφρασαν ομόφωνα την υποστήριξή τους στα μέτρα κατά των καναλιών και της εφημερίδας «Μπλιτς», επειδή αυτά καλούσαν το λαό σε εξέγερση κατά των νόμιμα εκλεγμένων αρχών(σελίδα 20).

ΚΑΤΑΔΙΚΗ των 12 μαθητών, μελών του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του ΤΕΕ Λευκάδας, γιατί αγωνίστηκαν, στη δίκη στο Μονομελές Ανηλίκων, παρά την πληρέστατη νομική αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα(σελίδα 24).

ΠΑΝΩ από 1,5 τρισεκατομμύριο δραχμές θα επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός για την Ολυμπιάδα του 2004, το νέο «εθνικό στόχο», ή τη «νέα ΟΝΕ» όπως τη χαρακτήρισε χτες ο υπουργός Πολιτισμού Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της λεγόμενης Εθνικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων (σελίδα 25).

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ τόσο των προθέσεων της Δημοτικής Αρχής για το μέλλον που επιφυλάσσει στην πόλη και τους κατοίκους της, όσο και των αντιδημοκρατικών μεθόδων που επιλέγει για να περάσει τα σχέδιά της, ήταν η προχΤεσινή συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας με θέμα την παραχώρηση, ουσιαστικά, της διοίκησης του δήμου στον Ευρωπαϊκό Ομιλο Οικονομικού Σκοπού, με την επωνυμία «Ελληνικός Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης»(σελίδα 27).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ