Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ σχοινί ακροβατεί ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Ν. Κωνσταντόπουλος, ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή του τρίτου τακτικού συνεδρίου του κόμματος. (σελίδα 10 - 11)

ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατάσταση που επικρατεί στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών των Κυκλάδων με τα υπόλοιπα νησιά και τον Πειραιά μετά τη δημιουργία μονοπωλιακής επιχείρησης με δεσπόζουσα θέση, καταγγέλλει με ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς (σελίδα 12)

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ είναι οι ναυτεργάτες των ταχυπλόων ακτοπλοϊκά σκαφών απο την απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστου Παπουτσή με την οποία επιβάλλεται μέχρι και 11ωρη απασχόληση (σελίδα 14)

ΤΗ ΠΛΗΡΗ συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα των συνταξιούχων εξέφρασε η Γ. Γραμματέας του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, στην αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - Δημοσίου, με την οποία συναντήθηκε χθες. (σελίδα 15)

ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ λογική οι διωκτικές αρχές στα Χανιά επιχειρούν αυθαίρετα να εμπλέξουν ελαιοπαραγωγούς του νομού σε κύκλωμα λαθρεμπόριου ελαιολάδου (σελίδα 36)

ΩΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ των κερδοσκοπικών συμφερόντων των πολυεθνικών που παράγουν μεταλλαγμένους σπόρους και των ντόπιων εισαγωγέων πολλαπλασιαστικού υλικού, εμφανίστηκε χτες ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης. (σελίδα 37)

ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ στον ρατσισμό και να παλέψουν για ίσα δικαιώματα για όλους, καλεί με ανακοίνωσή της η ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ τους νέους και όλον τον λαό του νομού, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα ρατσιστικής δίωξης εναντίον των τσιγγάνων της περιοχής. (σελίδα 39)

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία επέβαλε το Κεντρικο Αρχαιολογικο Συμβούλιο, κάνοντας ουσιαστικά απαγορευτικη την επίσκεψή τους απο τους εργαζόμενους. (σελίδα 41)

ΔΕΥΤΕΡΗ μέρα σήμερα του «Β` Πανελληνίου Συνεδρίου» του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, με θέμα: «Η Ορθόδοξη Εικαστική Τέχνη στην Ελλάδα Σήμερα. Παράδοση - Εξέλιξη». (σελίδα 42)

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ σέντρα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος έχουμε σήμερα και αύριο στα γήπεδα της Α' Εθνικής και η αγωνία τού «κάτι να βγει από αυτή τη χρονιά», για τις περισσότερες ομάδες, είναι μεγάλη. (σελίδα 47)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ