Τρίτη 6 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΕ ΟΛΑ τα ενδεχόμενα ανοιχτά φαίνεται πως θα διανύσει ο Συνασπισμός τις 23 μέρες που απομένουν ως τη διεξαγωγή του 3ου τακτικού του συνεδρίου (σελίδα 14).

Η ΑΠΟΦΑΣΗ παραπομπής σε δίκη του Μεσούτ Γιλμάζ, προέδρου του κόμματος Μητέρας Πατρίδας, με κατηγορίες διαφθοράς, φαίνεται πως μπορεί να οδηγήσει σε νέες πολιτικές περιπέτειες την Τουρκία (σελίδα 19).

ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ οργή και αγανάκτηση των βαμβακοπαραγωγών της χώρας, σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης από την κυβέρνηση της πιθανής εισαγωγής και χρησιμοποίησης μεταλλαγμένου βαμβακόσπορου σποράς έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ (σελίδα 45).

Ο ΑΜΥΘΗΤΟΣ πλούτος που έχουν συσσωρεύσει οι εφοπλιστές, και ειδικά οι Ελληνες, «εκτίθεται» από χτες στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ στην Ακτή Μιαούλη και... συμπτωματικά ακριβώς απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που διοργανώνει συσσίτια για τους άνεργους Ελληνες ναυτεργάτες (σελίδα 46).

ΣΕ ΝΕΕΣ , πιο δυναμικές κινητοποιήσεις κατέρχονται από αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ, που απαιτούν το σταμάτημα της διάλυσης της επιχείρησης, την ακύρωση των απολύσεων και την άρση όλων των αντεργατικών μέτρων που επιβάλει η αμερικανική διοίκησή της (σελίδα 48).

ΔΡΙΜΥ «κατηγορώ» απευθύνει ο δικηγόρος Θανάσης Γιαννούσης, πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την αυτοκτονία Αλβανού εργάτη (σελίδα 49).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ διαμαρτυρίας για την καταστροφή του περιβάλλοντος και την καθημερινή τσιμεντοποίηση των ελάχιστων ελεύθερων χώρων της Αττικής διοργάνωσαν χτες το μεσημέρι έξω από το ΥΠΕΧΩΔΕ έξι περιβαλλοντικές οργανώσεις (σελίδα 50).

ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΗ κινητοποίηση - συγκέντρωση στον καρόδρομο της Μήλου διοργανώνουν μαζικοί φορείς του νησιού, με αίτημα «να σταματήσουν εδώ και τώρα οι έρευνες και κάθε σχετική δραστηριότητα σχετικά με τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας χρυσού στο νησί» (σελίδα 54).

ΑΝΟΙΓΕΙ αύριο τις πύλες του το 13ο Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα στα θέατρα βράχων «Μελίνα Μερκούρη» και «Αννα Συνοδινού», που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 του Ιούλη (σελίδα 55).

ΤΕΣΣΕΡΙΣ αρχαιοελληνικές πόλεις ανακαλύφθηκαν στα ανοιχτά της Αλεξάνδρειας από Γάλλους και Αιγύπτιους αρχαιολόγους, καταγράφοντας το γεγονός ως τη σημαντικότερη, ίσως, ανακάλυψη των τελευταίων ετών (σελίδα 55).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ