Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που κατά βάση περιέχει ευνοϊκές ρυθμίσεις υπέρ του κεφαλαίου, συζητείται από χτες στο Θερινό Τμήμα με τίτλο «Συμπλήρωση της νομοθεσίας για την Κεφαλαιαγορά» (σελίδα 8).

ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ το κόμμα του σε διαρκή επιφυλακή, επικαλούμενος «ραγδαίες εξελίξεις» στα λεγόμενα εθνικά θέματα, αλλά και «της συγκέντρωσης πολιτικής ισχύος σε οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα», επιχείρησε χτες ο Κ. Καραμανλής (σελίδα 11).

ΥΠΕΡ της μερικής άρσης του εμπάργκο τροφίμων και φαρμάκων κατά της Κούβας συμφώνησαν τελικά η Βουλή των Αντιπροσώπων και κυρίως οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο (σελίδα 13).

ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ της διοίκησης της «ΣΟΦΤΕΞ» για απολύσεις χωρίς απεργίες και άλλες αντιδράσεις από το σωματείο και τους εργαζόμενους, μετέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης στη διοίκηση του σωματείου (σελίδα 15).

ΣΥΝΕΧΙΣΗ των ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με μαζικές απολύσεις, αλλά και παραπέρα συμπίεση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, με την εφαρμογή κατάλληλων εισοδηματικών πολιτικών, συνιστούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες (σελίδα 19).

ΣΤΗΝ «ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ» των μικρομεσαίων αγροτών προχωράει η κυβέρνηση, με «εργαλείο» τις επιταγές της ΕΕ και της «Ατζέντας 2000» για τη δήθεν προστασία του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων (σελίδα 20).

ΟΛΟΙ φταίνε, οι άνθρωποι, τα φυσικά φαινόμενα, κλπ., κλπ., εκτός από την κυβέρνηση και την πολιτική της, για τις πυρκαγιές και την καταστροφή του δασικού πλούτου της χώρας σύμφωνα με τον Κ. Σημίτη (σελίδα 23).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη του αστυνόμου Κ. Βαντούλη, που στις 23 Οκτώβρη του 1998 πυροβόλησε εξ επαφής και σκότωσε τον 17χρονο Σέρβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς (σελίδα 24).

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ γίνεται στην Ανω Σύρα το Φεστιβάλ Λαϊκής Μουσικής με τίτλο «Μουσικές διαδρομές στους δρόμους... του Μάρκου», εκεί που έζησε ο Μάρκος και που οι νότες του είναι πάντα ζωντανές (σελίδα 26).

ΠΟΛΛΑ σπουδαία «αστέρια» του παγκόσμιου στίβου θα φιλοξενηθούν από σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ, καθώς ξεκινάει το γκραν πρι «Τσικλητήρεια» με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών που ανήκουν στην ελίτ των αθλητών του ανοιχτού στίβου (σελίδα 31).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ