Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΝΑ ΝΕΟ, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνο ρεκόρ ανακοίνωσαν χτες οι επιστήμονες, καθώς η τρύπα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο (σελίδα 15)

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, του Καζαχστάν Νουρσουλτάν Ναζαρπάγεφ, της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, της Κιργιζίας Ασκάρ Ακάγεφ και του Τατζικιστάν Εμομαλί Ραχμόνοφ υπέγραψαν, χτες, συμφωνία για τη δημιουργία οικονομικής ένωσης υπό την επωνυμία «Ευρασιατική Οικονομική Κοινότητα» (ΕΑΟΚ) (σελίδα 17)

ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ νέου 9μελούς ΔΣ και την ιεράρχηση των στόχων και προτεραιοτήτων, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες της Συνδιάσκεψης της ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης (σελίδα 24)

ΝΕΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ αναζητεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΥΜΕ) για το «αμαρτωλό» Κέντρο Διαλογής Αττικής των ΕΛΤΑ. Για το Κέντρο αυτό έχουν ήδη δαπανηθεί πολλά δισ. δρχ., αλλά, όπως φαίνεται, το πιθάρι δεν έχει πάτο (σελίδα 25)

ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ξεκινούν οι μαθητές, έχοντας σημαία την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων αλλά και ολόπλευρη μόρφωση για όλους. Στον Πειραιά και την Πάτρα προγραμματίζουν, με απόφαση των Συντονιστικών τους, πολύμορφες κινητοποιήσεις με αποχές, μπλόκα και συλλαλητήρια (σελίδα 27)

ΣΤΑ 100-120 δισ. δραχμές ανέρχονται τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων στους προμηθευτές αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, επιστημονικών συσκευών και ιατρικών μηχανημάτων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Επιστημονικών Συσκευών και Ιατρικών Μηχανημάτων (σελίδα 31)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ εκπλήξεις για τους φίλους της τζαζ και των μπλουζ επιφυλάσσει το φθινοπωρινό πρόγραμμα του «Half Note Jazz Club» (Τριβωνιανού 17, Μετς), φιλοξενώντας σημαντικούς καλλιτέχνες της διεθνούς μουσικής σκηνής (σελίδα 32)

ΠΙΛΟΤΙΚΗ Ολυμπιάδα Γλυπτικής τον Ιούλη και τον Αύγουστο του 2001, στην Αρχαία Ολυμπία, πρότεινε το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Την πρόταση αυτή κατέθεσε πριν λίγες μέρες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηλείας και έγινε αποδεκτή (σελίδα 33)

ΛΥΤΡΩΣΗ την... ύστατη στιγμή για την Εθνική ομάδα των Ελπίδων. Με γκολ του Βακουφτσή στο 90΄ απέσπασε στην Αλβανία σημαντική όσο και αγχωτική, όπως φαίνεται από το τελικό αποτέλεσμα, νίκη (σελίδα 39)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ