Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ του βούληση για την αναθεώρηση του συντάγματος σε πιο αντιδραστική και νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση επέδειξε ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας χτες στη κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και κεντρικής επιτροπής του κόμματός του. (σελίδα 6)

ΤΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ των υπογραφών υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες άρχισε η ιεραρχία της Εκκλησίας, εκτιμώντας ότι έχουν ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια. (σελίδα 10)

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ στοιχεία για την εκπαίδευση των σπουδαστών στις σχολές εμπορικού ναυτικού και τα προβλήματα που υπάρχουν με την πρακτική τους εξάσκηση στα πλοία προέκυψαν στη διάρκεια χθεσινής περιοδείας κλιμακίου της ΚΟΘ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Μηχανιώνας. (σελίδα 12)

ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ φαίνεται πως παραμένει επί της ουσίας η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ στελεχών της «Σερβικής Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης»,(DOS) του σερβικού «Σοσιαλιστικού Κόμματος» και του «Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης» (SPO) για το σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης που καλείται να οδηγήσει τη Σερβία στις πρόωρες γενικές εκλογές της 23ης Δεκέμβρη. (σελίδα 18)

ΣΕ «ΓΙΟΦΥΡΙ της Αρτας» εξελίσσεται με μαθηματική ακρίβεια το έργο της εκτροπής του Αχελώου και οδηγείται πλέον σε πλήρες αδιέξοδο, μετά τη χτεσινή δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες αποφάσεις του και στην ουσία αμφισβητεί εξ' ολοκλήρου το έργο της εκτροπής του Αχελώου. (σελίδα 30)

ΓΙΑ ΔΥΟ ολόκληρα χρόνια, απο το καλοκαίρι του 2002 μέχρι το 2004, θα παραμείνιε κλειστό το Εθνικό Θέατρο -όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Πολιτισμού- προκειμένου «να παραδοθεί ένα φαντασμαγορικό θέατρο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων» (σελίδα 31)

ΜΕ ΔΥΟ εκθέσεις (ζωγραφικής και χαρακτικής) του πρώην καθηγητή της ΑΣΚΤ, Κωνσταντίνου Γραμματόπουλου, ξεκινά τη φετινή εικαστική περίοδο η αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - Πειραιά» (Ανδρούτσου 140). (σελίδα 32)

ΕΝΕΝΗΝΤΑ εκατομμύρια δραχμές, απο κάθε μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Σύλλογου Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων (ΠΣΥΑΣ) ζητά η Διοίκηση της ΕΠΟ, εξαιτίας ανακοίνωσης του Συλλόγου, που είχε εκδοθεί προ πενταμήνου (σελίδα 39)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ