Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΛΟΓΟ εντυπώσεων «δι' αλληλογραφίας» για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής έχουν εγκαινιάσει οι Κ. Σημίτης και Κ. Καραμανλής, ενώ την ίδια στιγμή φροντίζουν να κρατούν «στο σκοτάδι» το λαό για τις επικίνδυνες εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ και της ΕΕ (σελίδα 6)

Ο Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο ιδιοκτήτης του Ιατρικού Κέντρου, του Διαβαλκανικού Κέντρου και πλήθους άλλων επιχειρήσεων στο χώρο της υγείας, έγινε «αδικαιολόγητα πλουσιότερος σε βάρος της περιουσίας της παλαιάς Τράπεζας Κρήτης» σημειώνει σε απόφασή του ο Αρειος Πάγος (σελίδα 18)

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 100% όλων των εργαζομένων ξεκίνησε, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και συνεχίζεται σήμερα, η πρώτη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στη Διώρυγα της Κορίνθου ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να την ξεπουλήσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο (σελίδες 24 - 25)

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ σε βάρος των συνταξιούχων ναυτεργατών, οι οποίοι ακόμα περιμένουν την αναπροσαρμογή των συντάξεών τους στο 60% του μισθού για το... 2000, «πάει σύννεφο», από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσή! (σελίδα 26)

ΚΡΙΣΙΜΗ αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, αφού θα επανεξετάσει τις παρατηρήσεις που διατύπωσε ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας, κατά τον έλεγχο νομιμότητας για τις άδειες των ραδιοφωνικών σταθμών του νομού Αττικής (σελίδα 29)

ΑΓΟΝΟΣ και τυπικά αναμένεται να κηρυχτεί σήμερα, από το ΔΣ του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, ο διαγωνισμός για τους ιπποδρόμους, το ιπποδρομιακό στοίχημα και την κατασκευή Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου και Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου. (σελίδες 30 - 31)

ΟΣΟ κι αν είναι οξύμωρο, η Ελλάδα, χώρα με τεράστιο αρχαιολογικό πλούτο, έχει ακόμη ανοιχτά τα θεσμικά ζητήματα για την προστασία του. Πρόβλημα, που σίγουρα θα τεθεί στο επικείμενο 4ο Συνέδριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (σελίδα 33)

ΤΕΛΙΚΑ, μόνο ντέρμπι κορυφής για τον Β` όμιλο δεν αποδείχτηκε ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ των Εθνικών ομάδων Ελλάδας - Εσθονίας, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 92-73 και πέτυχε την έκτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια (σελίδα 39)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ