Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΚΑΤΩ από την πίεση των εργολάβων αλλά και με αβέβαιο το εργασιακό τους μέλλον εργάζονται στα περισσότερα μεγάλα δημόσια έργα οι αρχαιολόγοι, με αποτέλεσμα οι αποκαλυπτόμενες αρχαιότητες - οι οποίες είναι συνήθως μοναδικές - να συλλέγονται και να αποθηκεύονται χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για τη σωστή αποθήκευση, συντήρηση και μελέτη. Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης (σελίδα 14)

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που βιώνουν οι μικρές επιχειρήσεις της χώρας και ολόκληρος ο ελληνικός λαός είναι αποτέλεσμα των ασκούμενων αντιλαϊκών πολιτικών από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτό καταγγέλλεται σε ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας (ΟΒΣΑ) (σελίδα 24)

ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ τροχιά οδηγεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η κυβέρνηση. Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση και αυτού του ιδρύματος δεν προοιωνίζεται τίποτα το θετικό για τους εργαζομένους και τους καταθέτες του. Αντίθετα, εξυπηρετεί τους Ελληνες και ξένους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες, που ετοιμάζονται να βάλουν «χέρι» στον πλούτο του (σελίδα 27)

ΗΤΑΝ σαν σήμερα, πριν επτά χρόνια, όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έφευγε για το τελευταίο «ταξίδι» του. Σκορπώντας τη θλίψη σε όσους βάδισαν και ονειρεύτηκαν με τη μουσική του, σε όσους συγκινήθηκαν και μεγάλωσαν με τα υπέροχα τραγούδια του. Βαθιά λαϊκός στο έργο του και όχι λαϊκίζων, ο Μάνος Χατζιδάκις υπήρξε ο μελωδός της ελληνικής ψυχής (σελίδα 31)

ΤΟΥΣ 110 αναπήρους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτέλεσαν στις 16-5-1944 στη Ριτσώνα Χαλκίδας, τίμησαν την περασμένη Κυριακή οι αντιστασιακοί σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Παράρτημα Χαλκίδας της ΠΕΑΕΑ στο χώρο του μνημείου των θυμάτων (σελίδα 32)

ΚΑΠΟΥ στο μέσον του Δούναβη στο ειδυλλιακό νησάκι Μαργαρίτα, στη Βουδαπέστη, χτυπάει από σήμερα η καρδιά του πόλο στη γηραιά ήπειρο όπου αρχίζει η διεξαγωγή του 25ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Δώδεκα Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών, ανάμεσά τους και αυτές της χώρας μας, θα παλέψουν για να πετύχουν τους στόχους που έχει η καθεμιά (σελίδα 38)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ