Πέμπτη 20 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΦΑΣΗ εσωκομματικής εσωστρέφειας εισέρχεται η ΝΔ, με βασικό στόχο τη μετεξέλιξη του κομματικού μηχανισμού στη βάση της ιδεολογίας του «μεσαίου χώρου», καθώς και της αρχής της συναίνεσης και σύνθεσης με τις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές. (σελίδα 6)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι μαχητικές φοιτητικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, παρά την άτεγκτη στάση της κυβέρνησης της χώρας. (σελίδα 12)

ΣΤΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ τσουβάλι των ιδιωτικοποιήσεων βάζει από κοινού η κυβέρνηση τα δάση, τις γεωργικές ασφαλίσεις και τους υδάτινους πόρους, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Γεωργίας. (σελίδα 13)

ΣΤΗΝ... ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ των παραγόντων που διαμορφώνουν τις τιμές ενόψει της πασχαλινής αγοράς ελπίζει το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να υπάρξει και επάρκεια στην αγορά, αλλά και η συγκράτηση των τιμών. (σελίδα 14)

ΠΑΡΑΤΑΣΗ των αρχικών προθεσμιών που ίσχυαν για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2000 από τους μισθωτούς και συνταξιούχους αποφάσισε να δώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. (σελίδα 14)

Η ΑΠΕΙΛΗ της απόλυσης πλανιέται πάνω από τους 519 εργαζόμενους της «HELLENIC QUALITY FOONDS» (πρώην «Μιμίκος») του μεγαλοβιομηχάνου Φιλίππου, όσο πλησιάζει η 5η Μάη, οπότε λήγουν οι πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας. (σελίδα 17)

ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ έφερε η αγωνιστική πρωτοβουλία της ΠΕΜΕΝ και της ναυτεργατικής Ενωσης «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» κι έτσι θα καταβληθεί στους άνεργους ναυτεργάτες η οικονομική ενίσχυση για το Πάσχα. (σελίδα 17)

ΚΑΘΕΣΤΩΣ «γαλέρας» επιδιώκει να επιβάλει ο ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Χαλκίδας, για να λειτουργήσει το Ναυπηγείο, αφού κατάφερε, πρώτα, να πάρει ό,τι ζήτησε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που απ' ό,τι φαίνεται παραμένει πρόθυμη να τον «συνδράμει». (σελίδα 20)

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ έδωσε ο Θ. Πάγκαλος τον κατάλογο των περιβόητων επιχορηγήσεων του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά πέρα από τα ψηφοθηρικά και άλλα παρόμοια κριτήρια, που αυτός φανερώνει, το οικονομικό πρόβλημα παραμένει. (σελίδα 31)

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αγωνίζεται απόψε για να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα καταφέρει να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά (σελίδα 39)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ