Τετάρτη 10 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30.000 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ κατέγραψε η Τροχαία σε όλη την Ελλάδα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων. Σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό δελτίο Τύπου, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Τροχαίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιήθηκαν αυξημένοι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια. Από εξειδικευμένα συνεργεία των Υπηρεσιών Τροχαίας, μεταξύ 22/12/2017 και 7/1/2018, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 145.580 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 30.910 παραβάσεις. Μεταξύ άλλων, οι παραβάσεις αφορούσαν: Υπερβολική ταχύτητα 7.297, παραβάσεις μέθης 1.472, παραβίαση προτεραιότητας 99, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 410, αντικανονικοί ελιγμοί 97, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 321, αντικανονικό προσπέρασμα 156, χρήση κινητών τηλεφώνων 711, μη χρήση ζώνης ασφαλείας 930, μη χρήση κράνους 808.

ΔΕΚΑΟΚΤΩ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ, με τη μεγαλύτερη 2,8 Ρίχτερ, έχουν σημειωθεί από χτες το πρωί με επίκεντρο την ακτογραμμή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης. «Πρόκειται για σμήνος σεισμών. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Η περιοχή δεν έχει δώσει ιστορικά κάποιο μεγάλο σεισμό», δήλωσε στο ΑΠΕ ο σεισμολόγος και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, Γεράσιμος Χουλιάρας. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στην ΕΡΤ και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας.

ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ κατασκευής και συναρμολόγησης όπλων είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους δύο άνδρες, ηλικίας 58 και 69 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν προχτές το μεσημέρι στην Πάτρα, σε επιχείρηση της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτι και σε υπόγειο διαμέρισμα των συλληφθέντων, όπου εντόπισαν δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, που λειτουργούσαν ως εργαστήρια. Οι αστυνομικοί βρήκαν πλήρη εξοπλισμό και εργαλεία για την κατασκευή, επισκευή, τροποποίηση και μετασκευή των όπλων. Επίσης, βρήκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλια, περίστροφα, πολεμικά τουφέκια, καθώς και πολλά πυρομαχικά. Ο οπλισμός θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο, προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες παράνομες ενέργειες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ