Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Πίσω από την ΠΑΣΟΚική κουρτίνα

Το τελευταίο διάστημα η εικόνα επαναλαμβάνεται μονότονα. Μπροστά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πίσω η κομματική κουστωδία εφορμούν σε νοσοκομεία, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και... ανακαλύπτουν «κενά» και απαξίωση του δημόσιου κοινωνικού συστήματος. Τα στελέχη του δίνουν συνεντεύξεις Τύπου παρουσιάζοντας λεπτομερέστατα στοιχεία για την αύξηση της ανεργίας, της ακρίβειας, της φτώχειας, χύνοντας «κροκοδείλια δάκρυα» για την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων. Ολο το «πράσινο στρατόπεδο» καταγγέλλει σκάνδαλα, όπως αυτό με τη μονή Βατοπεδίου. Αν γυρίσουμε πέντε χρόνια πίσω, παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2004, στο ρόλο του Γ. Παπανδρέου θα βρούμε τον Κ. Καραμανλή και στη θέση των κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τους σημερινούς υπουργούς της ΝΔ... Κάνουν λες και κατέβηκαν απ' άλλο πλανήτη για να κυβερνήσουν, λες και δεν κυβέρνησαν ποτέ αυτή τη χώρα! Πιστεύουν αλήθεια πως μας δουλεύουν;

Το έργο ο ελληνικός λαός το έχει ξαναδεί. Αλλά τραβώντας την κουρτίνα πίσω από τις υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ για μια «άλλη προοδευτική διακυβέρνηση», να δει την ουσία, δηλαδή τις «λύσεις» που προτείνει και βάσει αυτών να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα. Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει ότι θα στηρίξει το «Εθνικό Σύστημα Υγείας» και υπόσχεται προσλήψεις νοσηλευτών, αλλά τα ίδια υπόσχονταν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στις οποίες ήταν υπουργός, αλλά όταν έφυγαν από την εξουσία άφησαν πίσω τους 25.000 κενές θέσεις στα νοσοκομεία της χώρας! Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καμώνεται τον «προστάτη» του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και της εκπαίδευσης αλλά το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ βρίθει από προτάσεις που θ' ανοίξουν ακόμα περισσότερο το δρόμο στους επιχειρηματικούς ομίλους για να διεισδύσουν σ' αυτούς του δυο ευαίσθητους τομείς προωθώντας την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους.

Σήμερα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπόσχονται «δίκαιη αναδιανομή του πλούτου» αλλά την ίδια στιγμή οι «πράσινοι» συνδικαλιστές στη ΓΣΕΕ υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους Βιομήχανους για «αύξηση» του ενός ευρώ τη μέρα στο μεροκάματο των εργαζομένων, με τις «ευλογίες» του Γ. Παπανδρέου που τη χαρακτήρισε «υπόδειγμα κοινωνικής συμφωνίας»!! Είναι οι ίδιοι που στο «σοσιαλιστικό» τους λεξιλόγιο αντικατέστησαν το δικαίωμα στην εργασία με τον όρο «ευκαιρία» και που εν μέσω της οικονομικής κρίσης προτείνουν δήθεν για την πάταξη της ανεργίας την επέκταση της «μερικής απασχόλησης», των «ευέλικτων μορφών απασχόλησης», της «επιδοτούμενης εργασίας» προσφέροντας φτηνό εργατικό δυναμικό στους επιχειρηματίες. Το ΠΑΣΟΚ που οδήγησε περισσότερα από δυο εκατομμύρια Ελληνες να ζουν κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας - αριθμό που... επάξια διατήρησε και αύξησε η ΝΔ - τώρα ζητά μέτρα για την αντιμετώπισή της, προτείνει την παροχή «επιδόματος αλληλεγγύης» που αντιστοιχεί σε 68 λεπτά του ευρώ τη μέρα για εξαθλιωμένους. Οι...«αυριανοί κυβερνώντες», όπως αυτοπαρουσιάζονται, καταγγέλλουν τις αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, αλλά σε πλήρη ταύτιση μ' αυτές προτείνουν την «παράταση του εργάσιμου βίου»!

Οι προτάσεις λοιπόν του ΠΑΣΟΚ δε διαφέρουν σε τίποτα από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, που εναλλάξ ακολουθούν πάνω από τρεις δεκαετίες οι εταίροι του δικομματισμού. Ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα. Να παλέψει για την ανατροπή τους παλεύοντας για ικανοποίηση όλων των αναγκών του, για ριζική αλλαγή του συστήματος που παράγει και αναπαράγει τη φτώχεια και την ανέχεια.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ