Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Δεν έχουν ιερό και όσιο!

ΟΝαπολέων Σουκατζίδης, διερμηνέας - κρατούμενος στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου, όταν ο αξιωματικός των Γερμανών κατακτητών τού πρότεινε να βγει από τη λίστα των μελλοθάνατων 200 κομμουνιστών, κρατούμενων στο Χαϊδάρι, που θα οδηγούνταν την επομένη, ανήμερα της Πρωτομαγιάς '44, στο σκοπευτήριο της Καισαριανής για εκτέλεση, απάντησε ότι θα το δεχόταν, μόνον αν στη σειρά του δε θα έμπαινε άλλος σύντροφός του. Τελικά, αρνήθηκε να βγει από τον κατάλογο και εκτελέστηκε μαζί με τους άλλους 199 συντρόφους του. Το παράδειγμα του στελέχους του ΚΚΕ, του κομμουνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη, μαζί με τη θυσία των συντρόφων του, αποτελεί μοναδικό φωτεινό φάρο στο διάβα της ιστορίας. Παράδειγμα ηρωισμού, ανώτερου κομμουνιστικού ήθους, που θα φρονηματίζει, θα διαπαιδαγωγεί και θα διδάσκει τις νεότερες γενιές.

Κι όμως, άθλιοι «λαφυραγωγοί» του μεγαλείου της Εθνικής Αντίστασης του ελληνικού λαού, καιροσκόποι κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες (ΠΑΣΟΚ κλπ.) επιχειρούν - και σ' αυτήν την περίπτωση - να πλιατσικολογήσουν! Επιχειρούν να οργανώσουν στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, τη γενέτειρα του ήρωα, εκδήλωση τιμής για τον κομμουνιστή Σουκατζίδη, αποκλείοντας, ουσιαστικά, το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές! Καλούν σαν ομιλητή τον Λ. Κύρκο! Αυτόν που αποκηρύσσει - λόγω και έργω - μετά βδελυγμίας τον κομμουνισμό και το ΚΚΕ... Δηλαδή, μέσα από ένα πολιτικό - κομματικό παρασκήνιο, επιχειρείται η αποπολιτικοποίηση - αποκομματικοποίηση του Ν. Σουκατζίδη. Επιχειρείται να διαστρεβλωθεί το νόημα των αγώνων και της θυσίας του και η διαχρονική αξία τους. Να αποκοπεί η δράση του από την κομμουνιστική του ιδεολογία, να αποχρωματιστεί το ηθικό μεγαλείο του κομμουνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη, μέλους του ΚΚΕ, με προφανείς στόχους...

Πρόκειται για συνέχεια πολλών άλλων προσπαθειών από κυβερνητικούς και άλλους «προοδευτικούς και αριστερούς» παράγοντες και πολιτικούς φορείς, που, με το πρόσχημα τιμητικών εκδηλώσεων, επιχειρούν, μέσω της αποσιώπησης, της διαστρέβλωσης και της παραχάραξης ιστορικών γεγονότων, τον αποχρωματισμό και ευνουχισμό του νοήματος και της αξίας του παραδείγματος της Εθνικής Αντίστασης και των ηρωικών αγώνων του λαού μας, των αγωνιστών κομμουνιστών. Γι' αυτό και, αντί να διδάσκεται στα σχολεία σαν πηγή φρονηματισμού και διαπαιδαγώγησης η πραγματική Ιστορία της Αντίστασης, το επίσημο κράτος προσπαθεί να τη συκοφαντήσει και να την υποβαθμίσει. Ταυτόχρονα, επιδιώκουν να αποσυνδέσουν αυτούς τους αγώνες και τις θυσίες του λαού και των κομμουνιστών από το ΚΚΕ! Κι ας ήταν το ΚΚΕ, ακριβώς, η μήτρα και η ραχοκοκαλιά της Αντίστασης, το κόμμα που έδωσε εκατόμβες θυμάτων των μελών και στελεχών του. Προσπαθούν να υποβαθμίσουν και εξαφανίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΚΚΕ στον εθνικοαπελευθερωτικό και τους κοινωνικούς αγώνες του λαού μας.

Δεν τους «πονάει», απλώς, η σημερινή πολιτική και οι θέσεις του ΚΚΕ και πασχίζουν να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν την πρόταση του Κόμματος για το Λαϊκό Μέτωπο, την πολιτική συμμαχιών του Κόμματος. Για να κρύψουν τις δυνατότητες του λαού, που μπορεί να εκφραστούν μέσα από το Μέτωπο, σήμερα, και για να σπείρουν την απογοήτευση των λαϊκών μαζών, επιχειρούν να θάψουν την ίδια την ιστορία του ΚΚΕ, την Εθνική Αντίσταση και, μαζί, το μεγαλείο του αγώνα των κομμουνιστών. Θέλουν, δηλαδή, να εξαφανίσουν οτιδήποτε από την ιστορία του λαού μας, που φρονηματίζει, διαπαιδαγωγεί και διδάσκει ότι υπάρχει - και σήμερα - διέξοδος από την γκρίζα πραγματικότητα της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης των πολυεθνικών μονοπωλίων. Οπως τότε, με το ΕΑΜ, στις σημερινές συνθήκες, με το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο, το νέο ΕΑΜ που προτείνει το ΚΚΕ.

Φυσικά, στο τέλος δε θα τους περάσει! Απλώς, αποκαλύπτεται ότι δεν έχουν κανένα ιερό και όσιο!


Γιάννης ΖΑΓΓΑΝΑΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ