Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Πρωτοβουλία πολλαπλών στοχεύσεων

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, πολλαπλών μηνυμάτων και στοχεύσεων, ήρθε να σηματοδοτήσει την ανάγκη να πραγματοποιηθούν ακόμη περισσότερες. Ο λόγος για την πρωτοβουλία των Οργανώσεων Δυτικού Τομέα Αττικής της ΚΝΕ να διοργανώσουν τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, το οποίο ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και θα κορυφωθεί το ερχόμενο. Το σφύριγμα έναρξης του τουρνουά γίνεται σε μια χρονική συγκυρία, που η κυβέρνηση προωθεί απλόχερα την πολιτική συμβιβασμού με το πρόβλημα των ναρκωτικών, μέσω της ενίσχυσης της υποκατάστασης αντί της θεραπείας, στραγγαλίζοντας την πρόληψη και την κοινωνική επανένταξη, εξαγγέλλοντας σχέδια αποποινικοποίησης κ.λπ. Την ίδια ώρα, σε εννέα γήπεδα των δυτικών προαστίων συναντιούνται παιδιά Ελλήνων και ξένων εργατών και, με «σπόνσορα» το ταξικό τους ένστικτο και την αλληλεγγύη, παίζουν για την ίδια φανέλα. Εκείνη των δικαιωμάτων στη ζωή. Χωρίς ναρκωτικά, με δικαίωμα στον αθλητισμό, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στη δουλειά. Ολα όσα συνιστούν Πρωτογενή Πρόληψη.

Τόσο από τις εξορμήσεις που προηγήθηκαν του τουρνουά, όσο και από την επαφή με τις 42 ομάδες που συμμετείχαν και αποτελούνται από μαθητές, τους γονείς και φίλους που γεμίζουν τις κερκίδες «αγκαλιάζοντας» τη διοργάνωση, αναδεικνύεται επιτακτικά η ανάγκη για περισσότερες πρωτοβουλίες. Εκφράζεται η «δίψα» για δράσεις και εκδηλώσεις, που θα τους επιτρέπουν να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, σε ελεύθερους χώρους, μακριά από ουσίες, με «καθαρά» μηνύματα που θα απέχουν έτη φωτός από πολιτικές των «Yes men» και «ναι μεν, αλλά».

Η ΚΝΕ είναι η μοναδική πολιτική νεολαία με καθαρό και αταλάντευτο ιδεολογικό - πολιτικό μέτωπο απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά. Με κάθε ευκαιρία, σε κάθε εκδήλωσή της, κόντρα στη ναρκωκουλτούρα, αναδεικνύει όλες τις πραγματικές παραμέτρους του προβλήματος, κόντρα σε όσους επιλέγουν να προβάλλουν τις αιτίες του μονοσήμαντα και χωρίς βάθος. Εκφράζει ανοιχτά και χωρίς περιστροφές την κατηγορηματική αντίθεσή της στο διαχωρισμό «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών, στην αποποινικοποίησή τους. Τάσσεται ενάντια στα προγράμματα υποκατάστασης, που - όταν δε σκοτώνουν - συντηρούν και δε θεραπεύουν. Η ΚΝΕ στέκεται απέναντι στην πολιτική που θέλει την πρόληψη και την απεξάρτηση αποκομμένες μεταξύ τους και να πέφτουν στα χέρια ιδιωτών. Αγωνίζεται για να μη νομιμοποιήσουν οι νέοι στη συνείδησή τους το πρόβλημα, να μη συμβιβαστούν με τα ναρκωτικά, να μην πέσουν στην παγίδα της φυγής και της παραίτησης.

Είναι η καθημερινή απάντηση σ' ένα απάνθρωπο ταξικό σύστημα που πνίγει σε οικονομικά αδιέξοδα τα «στεγνά» προγράμματα και τα Κέντρα Πρόληψης, μοιράζει απλόχερα υποκατάστατα τώρα και με συνταγή γιατρού, θέλει νομιμοποιημένη τη χρήση όλων των ναρκωτικών και την ίδια στιγμή στέλνει στη φυλακή απεξαρτημένους για μικροαδικήματα που έκαναν όταν ήταν στη χρήση αποδυναμώνοντας την ελπίδα χιλιάδων νέων που δίνουν τη μάχη της απεξάρτησης. Γι' αυτό και αυτές οι καθημερινές απαντήσεις, αυτές οι πρωτοβουλίες πρέπει να ενισχυθούν και να πολλαπλασιαστούν. Πρέπει να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος η πολύμορφη δράση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.


Ελένη ΤΖΙΒΡΑ





Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ