Τρίτη 24 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Στο «μαύρο» μπλοκ

«

Οποιοι επιχειρούν να γράψουν ιστορία ερήμην των πολιτών, θα δεχτούν την αρνητική κρίση της ιστορίας. Η ιστορία θα στραφεί εναντίον τους και θα τους εκδικηθεί». Με αυτή τη φράση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας προσπάθησε χτες να κρατήσει κάποιες, φραστικές και γελοίες βέβαια, αποστάσεις από το πρωτοφανές όργιο καταστολής των ειρηνικών διαδηλώσεων στη Γένοβα και να «διαφοροποιηθεί» δήθεν για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων από την «ομάδα των 8». Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η κυβέρνηση Σημίτη συμπλέει απόλυτα στην πράξη και με τη βάρβαρη επέλαση του καπιταλισμού, που προσπαθούν να «νομιμοποιήσουν» οι ηγέτες των 8 πιο ισχυρών κρατών με τις «συνόδους» τους, ενώ προσφέρει πλήρη πολιτική κάλυψη στα αυταρχικά και τρομοκρατικά μέτρα της διεθνούς μαύρης αντίδρασης για την εξόντωση και εξουδετέρωση των λαϊκών κινημάτων που αμφισβητούν τη «νέα τάξη πραγμάτων».

Η επιστράτευση μιας δήθεν αριστερόστροφης ρητορικής από την κυβερνητική προπαγάνδα δεν μπορεί να αποκρύψει ότι η κυβέρνηση Σημίτη βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» για τη βίαιη καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων και συντονίζεται με μεγάλη προθυμία με τους «εταίρους» της, πρώτα και κύρια, στην ΕΕ. Ειδικά για το ματοκύλισμα των διαδηλώσεων στη Γένοβα, η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της έσπευσε να στοιχηθεί απόλυτα πίσω από το κοινό ανακοινωθέν των «8» και τη στάση της ΕΕ. Σημειώνεται ότι οι «8» εξέφρασαν τη «λύπη» τους για το χαμό του 23χρονου και αποδοκίμασαν τη συμπεριφορά μιας «βίαιης μειοψηφίας». Καταδίκασαν επίσης τους «παράλογους βανδαλισμούς» και δήλωσαν ότι θα υπερασπιστούν το δικαίωμα των ...«ειρηνικών» διαδηλωτών να ακούγεται η φωνή τους(!) - μέχρι εκεί. Σε αυτό ακριβώς το μήκος κύματος κινείται και η κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών. Η μόνη «βία» που είδε η κυβέρνηση ήταν αυτή που προέρχεται από «ολιγάριθμες ομάδες διαδηλωτών» και γι' αυτό ο Δ. Ρέππας δε δίστασε να καλέσει τους «πολίτες που διαδηλώνουν με ειρηνικό τρόπο» να τους απομονώσουν! Εκείνους που δεν επιθυμούν το διάλογο και δεν έχουν κάτι θετικό να προτείνουν, «όλοι έχουμε υποχρέωση να τους απομονώσουμε», αποφάνθηκε ο εκπρόσωπος. Είναι προφανές ότι αυτός ο «διάλογος» θα γίνει με τους σύγχρονους δυνάστες του πλανήτη, ενώ οι «θετικές» προτάσεις, εννοείται ότι πρέπει να κινούνται στην αντιμετώπιση της ενσωμάτωσης και εξουδετέρωσης της οργής των λαών.

Από την άλλη μπορεί η κυβέρνηση να εκφράζει τη «δυσφορία» της για ...«τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν τα της οργάνωσης οι αρμόδιες υπηρεσίες του ιταλικού κράτους» (σ.σ. πρόκειται για «εκσυγχρονιστική» περιγραφή της επίδειξης ωμής κρατικής βίας στη Γένοβα), αλλά δεν μπορεί να κρύψει ότι αυτή η πολιτική της καταστολής φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της. Για να μην πάμε μακριά, λίγες μέρες πριν τη σύνοδο των «8» στη Γένοβα είχε επικροτήσει τα αστυνομοκρατικού χαρακτήρα μέτρα για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων. Μια ματιά στις τελευταίες αποφάσεις των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ αρκεί, για πειστεί και ο πλέον δύσπιστος ότι η κυβέρνηση Σημίτη στην πραγματικότητα ήταν «παρούσα» στη Γένοβα, απέναντι βέβαια στους διαδηλωτές.

Τα μαύρο μπλοκ της διεθνούς αντίδρασης είναι ο «φυσικός» χώρος στον οποίο κινείται η κυβέρνηση Σημίτη. Πρόκειται βέβαια για συνειδητή επιλογή για την οποία έχει να παρουσιάσει αρκετά «επιτεύγματα» εντός και εκτός των συνόρων της χώρας μας. Ακριβώς γι' αυτό ανήκει σε αυτούς που θα σαρωθούν από την πάλη των λαών και θα οδηγηθούν εκεί που τους αξίζει, στο σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας.


Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ