Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Πανελλαδικός αγροτικός ξεσηκωμός!

Μέρα τη μέρα, φουντώνει μαζί με την αγανάκτηση και ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών, που απειλούνται με καταστροφή από την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που συμφωνεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ολο και περισσότεροι αγρότες φαίνεται να συνειδητοποιούν το αδιέξοδο στο οποίο τους έχει οδηγήσει η πολιτική αυτή της ΕΕ και της κυβέρνησης και διακρίνουν τη μοναδική προοπτική σωτηρίας των ίδιων και της αγροτικής παραγωγής στην ανάπτυξη συντονισμένου, διεκδικητικού αγώνα για στήριξη των τιμών και της αγροτικής παραγωγής, για μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους, κόντρα στις αποφάσεις ΕΕ και κυβέρνησης που τους συνθλίβουν.

Αυτά δείχνουν οι πρωτοφανείς κινητοποιήσεις των αγροτών, ο όγκος και ο δυναμισμός των συλλαλητηρίων που έχουν γίνει μέχρι τώρα σ' όλη τη χώρα και προοιωνίζονται πως η προοπτική του αγροτικού αγώνα θα είναι ακόμα πιο δυναμική. Το επιβεβαιώνει, ακόμα, το γεγονός ότι, καθημερινά, νέες αγροτικές οργανώσεις και συντονιστικές επιτροπές αγώνα των αγροτών σ' όλη τη χώρα παίρνουν αποφάσεις για συλλαλητήρια, είτε για συσκέψεις, με στόχο την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών. Αλλωστε, στην προοπτική αυτή, του γενικού πανελλαδικού αγροτικού ξεσηκωμού και του συντονισμού του αγροτικού αγώνα σ' όλες τις περιοχές της χώρας απ' όλους τους αγρότες, στοχεύουν τόσο η πανελλαδική σύσκεψη που οργανώνεται την ερχόμενη βδομάδα στην Καρδίτσα, όσο και οι αποφάσεις που παίρνονται από τους αγρότες σε διάφορες περιοχές για νέα συλλαλητήρια στις 10 Δεκέμβρη.

Κάθε λογικός άνθρωπος θα περίμενε ότι, έστω την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, που έχουν, βέβαια, θορυβηθεί, θα συναισθάνονταν τις ευθύνες τους και θα έσπευδαν να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Κι όμως, μοναδικό μέλημα τόσο του πρωθυπουργού όσο και της ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας, φαίνεται να είναι πώς να αποπροσανατολίσουν τους βαμβακοπαραγωγούς, τους καπνοπαραγωγούς, τους ελαιοπαραγωγούς και, συνολικά, τους αγρότες που ξεσηκώνονται, με στόχο να υπονομεύσουν τον αγώνα τους.

Αντί των αναγκαίων μέτρων, ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς επιδίδεται σε επικοινωνιακά τερτίπια: Αντί να δεσμευτεί π.χ. ότι δεν πρόκειται να δεχτεί η κυβέρνηση την κατάργηση των επιδοτήσεων στα καπνά, παρουσιάζει σαν επιτυχία την παράτασή τους, απλώς, ως το 2003. `Η αντί δέσμευσης στα αιτήματά τους, ο υπουργός με αλχημείες επιχειρεί να κοροϊδέψει, ξανά, τους βαμβακοπαραγωγούς με εκτιμήσεις για λίγα ψίχουλα παραπάνω στην τιμή, όταν οι παραγωγοί βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Ετσι, για τους αγρότες δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για επιβίωση παρά στο μαζικό, συντονισμένο πανελλαδικά, αγώνα για να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα κόντρα στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που τους καταστρέφει και υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ.


Γιάννης ΖΑΓΓΑΝΑΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ