Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Στην υπηρεσία του κεφαλαίου η «Αθήνα Αύριο»

Η «Αθήνα Αύριο» για την κα Μπακογιάννη και τη ΝΔ πρέπει να είναι προφανώς μια «πόλη - βιτρίνα» για το επιχειρηματικό - τραπεζικό και χρηματιστικό κεφάλαιο. Η υποψήφια δήμαρχος και πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ, παρότι αποφεύγει επιμελώς να πάρει θέση για τα σοβαρότατα προβλήματα των εργαζομένων και κατοίκων της πόλης, δε διστάζει να τονίσει σε κάθε ευκαιρία ότι προτεραιότητά της είναι να γίνει η Αθήνα «σύγχρονο επιχειρηματικό και τουριστικό κέντρο». Γι' αυτό προαναγγέλλει υπόγειο γκαράζ για πούλμαν στο ...Ζάππειο, ώστε να επισκέπτονται ανεμπόδιστα οι χιλιάδες τουρίστες το ...νέο Μουσείο της Ακρόπολης!! Μάλλον, η υποψήφια δήμαρχος της ΝΔ δεν έχει ακούσει τίποτα για τις αντιδράσεις των επιστημονικών φορέων και κατοίκων για το έκτρωμα, που επιχειρούν να χτίσουν πάνω στα αρχαία της Ακρόπολης, ούτε πολυενδιαφέρεται για την περιβαλλοντική καταστροφή στο Ζάππειο, αν χτιστεί το υπόγειο γκαράζ της για πούλμαν.

Οσον αφορά στην εξεύρεση κονδυλίων για την «Αθήνα Αύριο», η κα Μπακογιάννη δε διστάζει να τονίσει ότι «θα αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Δήμου - βλέπε τέλη και ανταποδοτικότητα - καθώς και την ιδιωτική πρωτοβουλία - βλέπε ιδιωτικοποιήσεις και αυτοχρηματοδότηση»! Δεν είναι τυχαίο ότι προαναγγέλλει την επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης και το «βάψιμο» των πολυκατοικιών με έξοδα ...των ιδιοκτητών!

Το «όραμά τους» για την «Αθήνα Αύριο» ολοκληρώνεται, αν προσθέσουμε την εμμονή της κας Μπακογιάννη και της ΝΔ στα αμερικανόπνευστα τρομο-μέτρα, με ενισχυμένους δημοτικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, με κάμερες και μυστικές υπηρεσίες, που, στο όνομα της «ασφάλειας του 2004» και της «ελεύθερης κυκλοφορίας», θα διώκουν ανελέητα τις λαϊκές - εργατικές κινητοποιήσεις, καθώς και τους μετανάστες και πρόσφυγες!

Εξάλλου, αυτήν την Αθήνα επιχειρούν να διαμορφώσουν από κοινού εδώ και δώδεκα χρόνια η Δημοτική Αρχή που στηρίζεται από τη ΝΔ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Καθόσον, μάλιστα, η «επιχείρηση» ΚΕΠ ναυάγησε πρόωρα και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της σημερινής Δημοτικής Αρχής απορροφήθηκε από την παράταξη της κας Μπακογιάννη, είναι πλέον αδύνατον να ρίξουν αλλού τις ευθύνες για την κατάσταση στο Δήμο. Βέβαια, η «Αθήνα Αύριο» και η κα Μπακογιάννη προσπαθούν με επιμέλεια να μην παίρνουν θέση για όλα αυτά που βιώνουμε στην πόλη μας και διαλαλούν, προς άγραν ψήφων, την «οικολογική τους ευαισθησία» και «την αγωνία τους» να μάθουν - ακόμα και με τηλεφωνικά ερωτηματολόγια, για τα προβλήματα των Αθηναίων. Η αντιλαϊκή πολιτική τους, όμως, είναι γνωστή στους εργαζόμενους και τους κατοίκους, που ξέρουν ότι μόνο με Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ θα διεκδικήσουμε την πόλη μας, κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα!


Μανώλης ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ
Δημοτικός σύμβουλος Αθήνας



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ