Πέμπτη 29 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΝΔ «εκστρατεύει»...

Κι ενώ ο Κ. Λαλιώτης μαζεύει στη Χαριλάου Τρικούπη τα θεσσαλικά στελέχη του κόμματός του να τα ορμηνέψει πώς θα «σερβίρουν» τα ψέματα της κυβέρνησης, στην προσπάθεια, ενόψει των τοπικών εκλογών, ν' αλλάξει το δυσμενές για το ΠΑΣΟΚ κλίμα που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο, η ηγεσία της ΝΔ προετοιμάζει «αγροτική εκστρατεία» στη Θεσσαλονίκη. «Στρατηλάτης» του νεοδημοκρατικού αγροτικού «εκστρατευτικού σώματος», που θα φτάσει στη συμπρωτεύουσα στις 6 Σεπτέμβρη, ορίστηκε ο Γ. Πίττας, πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ και «υπασπιστές» του οι Λαρισαίοι πρωτοαγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ, Θ. Κοκκινούλης και Θ. Νασίκας.

Οσοι αναρωτιούνται γιατί και πώς στις τάξεις των «αγωνιστών της αγροτιάς» προστίθεται ο πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ - της «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης» τριτοβάθμιας αγροτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, που δημιούργησε η ΝΔ υποκύπτοντας στον πειρασμό των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, υποπίπτοντας στο «προπατορικό αμάρτημα» της διάσπασης του αγροτικού κινήματος - ας συνυπολογίσουν και το γεγονός ότι θα έπρεπε κάπως να δικαιολογηθούν τα «χοντρά λεφτά», (περί τα 350 εκατομμύρια δραχμές ετησίως), που λαμβάνει η εν λόγω οργάνωση, προερχόμενα από τις κρατήσεις που επιβάλλει ο ΕΛΓΑ στους αγρότες, για την ασφάλιση της παραγωγής τους.

Οσοι παραξενεύονται βλέποντας τους δυο Λαρισαίους αγροτοσυνδικαλιστές - συνεταιριστές να συστρατεύονται προθύμως υπό τας διαταγάς του Γ. Πίττα - οι ίδιοι που, παλιότερα, κατηγορούσαν δημοσίως τη ΣΥΔΑΣΕ ότι αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών και υπονομεύει τους αγροτικούς αγώνες συνοδοιπορώντας με τη φιλοκυβερνητική ΓΕΣΑΣΕ και την ξεπουλημένη ΠΑΣΕΓΕΣ - ας σκεφτούν ότι υπάρχουν και προσωπικές φιλοδοξίες - σε πολιτικό, αυτοδιοικητικό, συνεταιριστικό επίπεδο κλπ. - που για να υλοποιηθούν θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δίνουν συνεχώς εξετάσεις υπακοής και υποταγής στις εντολές και στις κατευθύνσεις των πολιτικών αφεντικών τους.

Οσοι απορούν που η ΝΔ οργανώνει ξεχωριστή, διασπαστική συγκέντρωση στη ΔΕΘ - για την επόμενη μέρα, Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, έχει προγραμματιστεί παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής - ας θυμηθούν ότι συχνά η ηγεσία της ακολούθησε τακτική υπονόμευσης της ενότητας των αγροτικών αγώνων. Από το 1996 - '97, όταν ο Κ. Καραμανλής αρνήθηκε να δώσει πολιτική στήριξη στην απόφαση για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, αφήνοντας τους ξωμάχους στο έλεος των ΜΑΤ, μέχρι τον περασμένο Φλεβάρη που έδωσε το σύνθημα «άτακτης υποχώρησης» των τρακτέρ από τα Τέμπη, βγάζοντας από τη δύσκολη θέση τη «στριμωγμένη» κυβέρνηση.

Οσοι προβληματίζονται που η ΝΔ τηρεί ουσιαστικά «φιλοκυβερνητική» στάση στο αγροτικό πρόβλημα, ας λάβουν υπόψη ότι επιχειρεί να «φορτώσει» στο ΠΑΣΟΚ το πολιτικό κόστος για τα καταστροφικά αποτελέσματα της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προσέχοντας, όμως, μη θίξει το περιεχόμενο αυτής της πολιτικής, την οποία, ως κυβέρνηση, προτίθεται να εφαρμόσει. Ταυτοχρόνως, επειδή δε θέλει, ερχόμενη στην κυβερνητική εξουσία, να βρει εμπόδιο μπροστά της ένα ενωτικό αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, διαμήνυσε σε αγροτικά στελέχη της να κόψουν τις «κακές παρέες» με συνεπείς αγωνιστές του αγροτικού κινήματος, διαχωρίζοντας τη θέση τους και ως προς το περιεχόμενο των αγροτικών αιτημάτων και ως προς τις μορφές πάλης...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ