Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Δημο(σ)κόποι

Οτι οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται ως μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης είναι γνωστό και απολύτως «επικυρωμένο» από την εμπειρία των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Το γεγονός, όμως, ότι οι δημο(σ)κόποι αποφάσισαν σε αυτές τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να φάσκουν και να αντιφάσκουν τόσο έντονα και τόσο οφθαλμοφανώς, εκθέτοντας τον ίδιο τον εαυτό τους, και όλα αυτά στην προσπάθεια να υπηρετήσουν «υψηλότερους» στόχους, είναι ένα νέο ποιοτικό στοιχείο.

***

Εξηγούμαστε: Οι ίδιοι που κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να προσανατολίσουν και να εγκλωβίσουν την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στα τόσο «βολικά» όρια του δικομματισμού, είναι αυτοί οι ίδιοι, που στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις τους, μας λένε ότι ο ελληνικός λαός αποδοκιμάζει σε συντριπτικά ποσοστά τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη ΝΔ. Και μάλιστα, τους αποδοκιμάζει σε ποσοστά άνω του 70% και σε εκείνα ακριβώς τα θέματα που άπτονται της «μικρής πολιτικής», όπως θέλουν να βαφτίζουν τα ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πώς γίνεται τώρα, οι ίδιοι αυτοί δημο(σ)κόποι, να «πριμοδοτούν» τους υποψηφίους του δικομματισμού με τόσο υψηλές «προτιμήσεις» στα «ευρήματα» των σφυγμομετρήσεών τους γύρω από τις δημοτικές -νομαρχιακές, μόνον από τα εγχειρίδια των «κατασκευαστών» πολιτικής συμπεριφοράς μπορεί να απαντηθεί...

***

Ταυτόχρονα, δε θέλει και πολύ ιδιαίτερες γνώσεις στην... ανάγνωση δημοσκοπήσεων, για να διαπιστώσει κανείς το «δικομματικόν» του πράγματος: Εκείνοι που κάνουν τα πάντα για να βγάλουν δήμαρχο Αθήνας την κ. Μπακογιάνη, είναι εκείνοι που την ίδια στιγμή κάνουν τα πάντα για να βγάλουν υπερνομάρχη Αθήνας την κ. Γεννηματά. Με το ένα χέρι νίβουν το ΠΑΣΟΚ, με το άλλο χέρι τη ΝΔ και με τα δυο μαζί το πρόσωπο της «γαλαζοπράσινης» καθεστηκυίας πολιτικής «τάξης»...

***

Εκεί που η τακτική τους καθίσταται εξοργιστική, είναι η «επιμέλεια» με την οποία πασχίζουν να εξαφανίσουν τις ριζοσπαστικές δυνάμεις από τις εκλογές. Αν μιλήσουμε για «διατεταγμένη» αποστολή, ίσως βρεθούν ορισμένοι που θα μας ζητήσουν να προσκομίσουμε... στοιχεία. Γι' αυτό θα περιοριστούμε σε όλα εκείνα τα εξόφθαλμα στοιχεία που μας επιτρέπουν να αποδείξουμε ότι οι εμπνευστές αυτής της επιχείρησης είναι επιεικώς αστείοι.

Δέστε: Οσοι δημο(σ)κοπούν θέλουν να μας πείσουν ότι οι μισοί από τα μέλη, τους οπαδούς, τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, ψηφίζουν οτιδήποτε άλλο (!) εκτός από τον Σπ. Χαλβατζή (στο Δήμο Αθήνας) και τον Θαν. Παφίλη (στην υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά)! Επιπλέον: Μας λένε ότι οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΚΙ ψηφίζουν με ποσοστό... 0% (!) τους υποψηφίους που στηρίζουν από κοινού το ΔΗΚΚΙ με το ΚΚΕ!

Ολα αυτά είναι τόσο άγαρμπα. Και τόσο γελοία...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ