Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Στείλτε - το σωστό - μήνυμα!

Την τακτική της «πλήρους πολιτικοποίησης» των δημοτικών-νομαρχιακών εκλογών, η οποία αποτυπώνεται στο σύνθημα «στείλτε μήνυμα», υιοθέτησε και ακολουθεί η ηγεσία της ΝΔ. Στην πραγματικότητα, η ηγεσία της ΝΔ εξωθήθηκε να εγκαταλείψει τα υποκριτικά και προσχηματικά περί «ανεξάρτητων» υποψηφίων και «ακηδεμόνευτης» Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τα οποία επιχειρούσε να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και υποχρεώνεται να δώσει τη μάχη των δημοτικών εκλογών αποδεχόμενη τον πρωτίστως πολιτικό χαρακτήρα τους, που εξ αντικειμένου έχουν.

Με το σκόπιμα γενικόλογο και κοινότοπο σύνθημα «στείλτε μήνυμα» η ηγεσία της ΝΔ επιδιώκει να προσεταιριστεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια, πλασάροντας το κόμμα της ως τον - μόνο - «αντικυβερνητικό» πόλο, μέσα από τον οποίο μπορεί και πρέπει να σταλεί μήνυμα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και αποδοκιμασίας για την πολιτική της!

Η αλήθεια όμως είναι ότι το μήνυμα που θα σταλεί μέσα από την ενίσχυση των συνδυασμών της ΝΔ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση:

- Πρώτον, δίνεται το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της εφαρμοζόμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής την επομένη των εκλογών. Η ηγεσία της ΝΔ, ενισχυμένη από τη λαϊκή ψήφο, θα επιμείνει στην πάγια τακτική της να πιέζει την κυβέρνηση στη «σωστή κατεύθυνση», δηλαδή σε πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία, βέβαια, ως κόμμα της αντιπολίτευσης (κατ' ευφημισμόν) εξαγνίζει ως τα πλέον συμφέροντα τάχα για τους πολλούς! Και αλήθεια, αν ενισχυθεί η ΝΔ θα σταλεί μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια; Μα την ίδια πολιτική, της ανάθεσης στον «ανταγωνισμό» (διάβαζε μονοπώλια), έχει για τη διαμόρφωση των τιμών. Το ίδιο ισχύει για την ανεργία, τη φτώχεια, την Παιδεία, την Υγεία, τις πλημμύρες, τα εργατικά «ατυχήματα» κ.ο.κ.

- Δεύτερον, ενίσχυση του αριθμού των «γαλάζιων» δημάρχων και νομαρχών σημαίνει απλά ότι θα έχουν εκλεγεί περισσότεροι πρόθυμοι φορομπήχτες και πειθήνια εκτελεστικά όργανα της κεντρικής εξουσίας. Αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι και το βράδυ της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών του 1998 είχε βαφτεί γαλάζιος ο χάρτης της Ελλάδας (αφού οι νομάρχες και δήμαρχοι της ΝΔ ήταν η πλειοψηφία), αλλά το γεγονός αυτό καθόλου δεν ωφέλησε τους «πολίτες». Αντίθετα, οι δήμαρχοι και νομάρχες της ΝΔ συνεννοούνταν καλύτερα με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την υλοποίηση των πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων.

- Τρίτον, ο δικομματισμός γίνεται έτσι πιο ισχυρός και παντοδύναμος και ο ελληνικός λαός θα σύρεται να διαλέγει έναν από τους δύο μεγάλους για να καταδυναστεύει τη ζωή του.

Μήνυμα ο ελληνικός λαός θα στείλει, έτσι κι αλλιώς, μέσα από τις κάλπες του Οκτώβρη. Το σωστό μήνυμα όμως είναι αυτό που πιάνει τόπο την επομένη των εκλογών προς όφελος των «από κάτω». Και αυτό δεν είναι άλλο από το να γεμίσει η Ελλάδα πραγματικούς αγωνιστές δημάρχους και νομάρχες, τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ. Τότε, ναι, τα πράγματα θα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.


Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ