Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Δε δικαιούσθε κύριε Μίλερ...

Δε δικαιούσθε, κ. Μίλερ... Ειδικά εσείς και η κυβέρνηση που εκπροσωπείτε στη χώρα μας, αλλά και κανένας άλλος. Από πού κι ως πού σας πέφτει λόγος και προτείνετε «όσοι θέλουν να διαδηλώσουν να πάνε έξω από την ιρακινή πρεσβεία να μιλήσουν για τα όπλα μαζικής καταστροφής και όχι οπουδήποτε αλλού...»; Πρώτα απ' όλα, ΑΝ έχουν ξεμείνει τίποτα υπολείμματα από αυτά τα όπλα, θα είναι σίγουρα από εκείνα, που εσείς φορτώσατε το καθεστώς του Σ. Χουσεΐν πριν από λίγα χρόνια, όταν τον χρησιμοποιούσατε για «μπράβο» της περιοχής. Αν η δική σας μνήμη δε σας βοηθά, γιατί δε ρωτάτε τον τωρινό σας υπουργό Αμυνας, τον κ. Ράμσφελντ; Ολο και κάτι θα θυμάται για το πώς στάλθηκε τότε στο Ιράκ με αυτήν ακριβώς την αποστολή... Σε τελευταία ανάλυση, υπάρχει καμιά χώρα στον κόσμο, που να έχει περισσότερα όπλα μαζικής καταστροφής από την ιμπεριαλιστική χώρα που εκπροσωπείτε;

Αν πάλι υπονοείτε πως το καθεστώς του Σ. Χουσεΐν είναι αντιδημοκρατικό, αυτά, τουλάχιστον, όχι στους Ελληνες και ειδικά στους κομμουνιστές. Τα «δημοκρατικά» σας αισθήματα τα ξέρουν καλά οι Ελληνες και δεν έχουν σταματήσει να τα πληρώνουν σε ολόκληρη τη μεταπολεμική τους ιστορία. Εδώ, λοιπόν, δεν μπορείτε να βρείτε «σκαμμένο χώμα» να ρίξετε το σπόρο σας... Εχουμε σκληρύνει από καιρό. Πολύ πριν από την αμερικανόπνευστη χούντα. Από την εποχή του Πιουριφόι...

Μπορεί τώρα τελευταία να υπάρχουν κάποια «παπαγαλάκια», που ψελλίζουν στα κανάλια αυτή σας τη λογική, αλλά μην ξεγελιέστε. Ούτε αυτοί πιστεύουν τις αερολογίες, που τσαμπουνάνε. Τα λένε, για να τους βάλετε «καλό βαθμό». Γίνονται καρικατούρες της πολιτικής σας, γιατί έχουν επενδύσει την ανέλιξή τους στην εντύπωση, που σας αφήνουν... Δε σας πίστεψαν, επένδυσαν στον ιμπεριαλισμό σας και γι' αυτό δεν πείθουν, παρά το παραγέμισμα του τηλεοπτικού χρόνου με την παρουσία τους και τον κοπανιστό αέρα, που εκπέμπουν.

Οσον αφορά ειδικά στους κομμουνιστές, όταν ο Σ. Χουσεΐν εξολόθρευε τους κομμουνιστές με δολοφονίες και βασανιστήρια για να στηρίξει την εξουσία του, η ιμπεριαλιστική χώρα που εκπροσωπείτε τον κανάκευε με οικονομική και στρατιωτική βοήθεια για να συνεχίσει το έργο του... Οταν σταμάτησε να σας κάνει τα θελήματα, ανακαλύψατε την αντιδημοκρατικότητα και κραδαίνετε τη ρομφαία του απελευθερωτή, λες και έχετε αυτό το δικαίωμα. Λες και δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα μόνον του ιρακινού λαού.

Δε δικαιούσθε, έτσι κι αλλιώς, να προτείνετε τίποτα σε κανένα λαό του κόσμου, την ώρα που η ιμπεριαλιστική χώρα, που εκπροσωπείτε, ευθύνεται για τα πιο σοβαρά εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα. Εκατοντάδες χιλιάδες τα θύματά σας σε ολόκληρο τον κόσμο από τις άμεσες στρατιωτικές σας επεμβάσεις. Η ζωή ολόκληρου του κόσμου αλλάζει καθημερινά από τις έμμεσες και άμεσες επεμβάσεις σας σε κάθε τομέα. Αρα, αφήστε τις προτάσεις του τύπου «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» κατά μέρος. Ξέρουμε ποιος είναι ο κλέφτης εδώ, όπως τον ξέρουν και οι λαοί όλου του κόσμου, που σήμερα διαδηλώνουν ενάντιά του.


Παύλος ΑΛΕΠΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ