Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Υποκρισία = ΠΑΣΟΚ

Οι δηλώσεις είναι χτεσινές.

Χρήστος Παπουτσής: «Ο πόλεμος είναι παράνομος»!

Ο κ. Παπουτσής είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δημοτικός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αθήνας. Μόνο που ο εναέριος χώρος της Αθήνας και όλης της Ελλάδας έχει διατεθεί στα βομβαρδιστικά των ΗΠΑ για να διεξάγουν τον παράνομό πόλεμό τους. Τον διέθεσε το κόμμα του κ. Παπουτσή. Το ΠΑΣΟΚ!

Κώστας Λαλιώτης: «Ο Μπους και τα "γεράκια" του προκαλούν θύματα και ανθρώπινες τραγωδίες».

Ο κύριος αυτός είναι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και πρώην υπουργός. Καμώνεται τον «πολέμιο» του Μπους. Μόνο που ο Μπους απέστειλε συγχαρητήρια στον κ. Σημίτη και στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους στον πόλεμο. Μόνο που ο Μπους έχει στο πλευρό του ελληνικά πληρώματα που επανδρώνουν τα κατασκοπευτικά «Αβακς», που ανοίγουν το δρόμο στα βομβαρδιστικά του για να προκαλούν «ανθρώπινες τραγωδίες». Τα ελληνικά πληρώματα έχουν διατεθεί στο ασκέρι του Μπους από το κόμμα του Λαλιώτη. Το ΠΑΣΟΚ!

Τηλέμαχος Χυτήρης: «Η Ελλάδα δε μετέχει στον πόλεμο αυτό»!

Πρόκειται για τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό και εκτελούντα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο κύριος... «δε μετέχουμε»(!) επανέλαβε χτες τα λόγια του Κ. Σημίτη, ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ. Οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ γίνονται το άλλοθι για την παραχώρηση του ελληνικού εδάφους και ειδικά της βάσης της Σούδας στις ΗΠΑ, καθιστούν το ελληνικό έδαφος ορμητήριο των αμερικάνικων βομβαρδιστικών, εμπλέκουν την Ελλάδα ως συμμέτοχο και συνένοχο στον πόλεμο. Εκείνος που παραδίδει το ελληνικό έδαφος στους δολοφόνους, ο υπογράφων και ο ερμηνευτής αυτών των συμφωνιών είναι, μαζί με τη ΝΔ, και το κόμμα του κ. Χυτήρη. Το ΠΑΣΟΚ!

***

Θα μπορούσε να παρατεθεί πλήθος αντίστοιχων δηλώσεων. Δηλώσεις που έγιναν χτες, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες και τις μηρύκαζε μέχρι και η τελευταία τρύπα της φλογέρας του κυβερνητικού εμπαιγμού. Ολες μα όλες αυτές οι δηλώσεις θα έκαναν ακόμα και τον Πόντιο Πιλάτο να... κοκκινίζει από ντροπή! Ολες μα όλες αυτές οι δηλώσεις, που έγιναν στοχεύοντας ευθέως το φιλότιμο και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, ένα αποδεικνύουν. Οτι η υποκρισία, ο εμπαιγμός, η συνενοχή σε αυτό το έγκλημα συμπυκνώνονται σε 5 μόλις γράμματα: ΠΑΣΟΚ!

***

Οι κύριοι του... «δε μετέχουμε»(!) έχουν βαμμένα τα χέρια τους στο αίμα. Εχουν εμπλέξει την Ελλάδα, στο μέγιστο βαθμό, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, σε ένα εξωφρενικό έγκλημα. Ο,τι τους ζήτησαν οι Αμερικάνοι (και ό,τι δεν τους ζήτησαν!) το έδωσαν: Είπαν «ναι» στο ΝΑΤΟ, είπαν «ναι» για τις βάσεις, είπαν «ναι» για τον ελληνικό εναέριο χώρο, είπαν «ναι» για τα «Αβακς», είπαν «ναι» για την ελληνική φρεγάτα στον Περσικό! Χτες τους ξεφώνισε το ίδιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ! Αμέσως μετά τις Βρετανία, Ισπανία και Δανία που τάχθηκαν ευθέως με τις ΗΠΑ, η χώρα που παράσχει τις περισσότερες «διευκολύνσεις» στις ΗΠΑ είναι η... Ελλάδα! Περισσότερες και από την Πορτογαλία, που περιμάζεψε την τρόικα του πολέμου στις Αζόρες! Μέχρι και την Ακτοφυλακή της Κρήτης έχουν παραχωρήσει στους Αμερικάνους!

Αυτοί είναι! Πέντε γράμματα: ΠΑΣΟΚ...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ