Δευτέρα 24 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Προσβάλλουν το λαό

Για άλλη μια φορά, ακούμε αυτές τις μέρες τη φωνή της «λογικής και σύνεσης» να υψώνεται για να αντιμετωπίσει τις «κραυγές του πλήθους». Στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, αντιπαραθέτουν τη «φρονιμάδα» τους με την «αμυαλιά» (χωρίς να το λένε ακριβώς έτσι) των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών, οι οποίοι καταδικάζουν τον πόλεμο και απαιτούν την άμεση απεμπλοκή της χώρας απ' αυτόν.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, όμως, θέλουν να πουν: Ας φωνάζει ο κόσμος κατά του πολέμου, ας ζητάει να κλείσει η βάση της Σούδας, ας απαιτεί τον τερματισμό των διευκολύνσεων στους Αμερικανούς. Εμείς ως ...υπεύθυνοι πολιτικοί κλείνουμε τα αυτιά μας και υπηρετούμε το «εθνικό συμφέρον»....

Με αυτό το πνεύμα περίπου, μίλησε και ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, κατά την άφιξή του από τις Βρυξέλλες, όταν εμφανώς εκνευρισμένος από το μέγεθος των διαδηλώσεων στη χώρα μας, αλλά περισσότερο από τα ξεκάθαρα μηνύματα των διαδηλωτών, επανέλαβε ότι γνώμονας της κυβέρνησής του είναι το σύνθημα: «Πρώτα η Ελλάδα»...

Τέτοιες δηλώσεις συνιστούν απαράδεκτη προσβολή στον ελληνικό λαό. Εν ολίγοις, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και τα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι, αν εφαρμόζονταν αυτά που ζητούν οι διαδηλωτές, τότε η χώρα θα οδηγούνταν σε καταστροφή. Οτι, μόνον αυτοί είναι σε θέση να σταθμίζουν σωστά το «εθνικό συμφέρον» και να το υπερασπίζονται.

Ως «επαγγελματίες προστάτες» του «εθνικού συμφέροντος» αγνοούν την εκφρασμένη απαίτηση του ελληνικού λαού και συνεχίζουν μια πολιτική που σέρνει τη χώρα στον πόλεμο.

Βεβαίως, οι ίδιοι επωμίζονται ιστορικές ευθύνες για τη συνενοχή τους στο βάρβαρο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Ομως, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το κάνουν στο όνομα του ελληνικού λαού, τη θέληση του οποίου περιφρονούν βαθύτατα.

Δε χρειάζεται να πούμε ότι την εξουσία που έχουν, την ασκούν στο όνομα αυτού του λαού, που σήμερα απαιτεί να ξηλωθούν η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις, να επιστρέψουν τα πληρώματα των ΑΒΑΚΣ από την Τουρκία, να επιστρέψουν οι φρεγάτες από τον Περσικό και την Αν. Μεσόγειο, να πάψουν οι διευκολύνσεις στις δυνάμεις των επιδρομέων. Και δε χρειάζεται να πούμε ότι ο αυθεντικότερος ερμηνευτής της λαϊκής βούλησης είναι ο ίδιος ο λαός και κανένας άλλος.

Οσο για το σύνθημα του πρωθυπουργού, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχτεί ότι πίσω από το «πρώτα η Ελλάδα» μπορεί να κρύβεται η συμμετοχή του στο βάρβαρο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η συμμετοχή σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που συναντά την παγκόσμια κατακραυγή. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσβολή.


Δάνης ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ