Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Πριν αλέκτορα φωνήσαι...

Κατ' αρχάς να διευκρινίσουμε ότι μακριά από μας η οποιαδήποτε διάθεση να «ευλογήσουμε τα γένια μας». Δεν περιμέναμε, όμως, το αποκλειστικό δημοσίευμα του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» της Κυριακής να επιβεβαιωθεί τόσο γρήγορα - στην κυριολεξία «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις». Τι γράφαμε στο δημοσίευμα αυτό; Οτι η κυβέρνηση - παρά τις κινήσεις εντυπωσιασμού και το γκρέμισμα μερικών μαντρότοιχων «πάνω στο κύμα» - σκόπιμα έχει αφήσει απροστάτευτη τη δημόσια περιουσία προκειμένου να την παραδώσει στο μεγάλο κεφάλαιο για να την εκμεταλλευτεί και να την εμπορευματοποιήσει. Αποδεικνύαμε με αδιάσειστα ντοκουμέντα ότι επίτηδες η σημερινή κυβέρνηση - αλλά και οι προηγούμενες - αποδεκατίζει τις δημόσιες υπηρεσίες που είναι ταγμένες για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και θεσπίζει νόμους που αφήνουν ορθάνοιχτα «παράθυρα», με τα οποία ο αιγιαλός, οι παραλίες και τα δάση μετατρέπονται σε ιδιωτικά «φέουδα».

Δεν πρόλαβε, λοιπόν, να στεγνώσει το μελάνι και ήρθε το πόρισμα του υπουργείου Οικονομικών για την υπόθεση Ρουμπίνης Σταθέα να ομολογήσει - αναγκαστικά βέβαια - αυτό που συμβαίνει και να επιβεβαιώσει πλήρως αυτά που γράφαμε. Να αποδείξει, δηλαδή, ότι υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις για την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για τον αιγιαλό μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών, που δεν επιτρέπουν το καθάρισμα του αιγιαλού από τις παράνομες κατασκευές και χρήσεις. Να επισημάνει ότι οι ευθύνες και οι παραλείψεις των αρμοδίων ανάγονται από το ...1961! Να προτείνει την αναζήτηση πειθαρχικών και άλλων ευθυνών για την αποψίλωση των αρμόδιων υπηρεσιών από κατάλληλο προσωπικό, που θα προστατεύει αιγιαλούς και παραλίες.

Μόλις χτες ακολούθησε η είδηση, σύμφωνα με την οποία κυβέρνηση και ΝΔ, σε αγαστή συμφωνία, ετοιμάζονται να χαρίσουν χιλιάδες στρέμματα δασικών και άλλων εκτάσεων, που βρίσκονται εκτός σχεδίου ανά την Ελλάδα, στους καταπατητές. Να θυσιάσουν, δηλαδή, στο βωμό της κερδοσκοπίας και της ψηφοθηρίας ένα ακόμη μεγάλο κομμάτι της δημόσιας περιουσίας, λες και είναι τσιφλίκι τους και μπορούν να το κάνουν ό,τι θέλουν και δεν αποτελεί κοινωνικό αγαθό που ανήκει σε όλο το λαό. Κι όλα αυτά, στο όνομα της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου, το οποίο πλέον τείνει να μετεξελιχτεί σε Εθνικό ...Καταπατολόγιο, αφού ουσιαστικά αντί να αποκαλύπτει την καταπατημένη δημόσια περιουσία και να την καταχωρεί ως τέτοια, το μόνο που κάνει είναι να δικαιώνει τους καταπατητές!

Ας μην ψάχνει, λοιπόν, κανείς για ευθύνες κάποιων προσώπων και για εξιλαστήρια θύματα. Το αποδεικνύει από μόνη της η επιστολή-κραυγή αγωνίας του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, Δ. Λάμπρου, προς τους αρμόδιους υπουργούς, που μιλούσε για τον κίνδυνο αφανισμού της δημόσιας περιουσίας και που εκείνοι την έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Οι ευθύνες είναι εξ ολοκλήρου πολιτικές. Και γι' αυτό πολιτικά πρέπει να απαντήσει και ο λαός, καταδικάζοντας τους φορείς αυτής της πολιτικής, στις ερχόμενες εκλογές. Υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ, που αρνείται να συναινέσει και σε αυτό το έγκλημα.


Νίκος ΠΕΡΠΕΡΑΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ