Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Της ΔΑΠ τα «φιντάνια»

Το πρώτο ερώτημα είναι, ποιος συμβούλεψε τα «καλόπαιδα» της ΔΑΠ να οργανώσουν επιχείρηση απόσπασης «δηλώσεων μετανοίας» από μέλη της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Λάρισας. Η πολιτική ευθύνη βαρύνει τη ΝΔ. Διότι, ακόμα κι αν οι ΔΑΠίτες ενήργησαν εν αγνοία της, ευθύνεται γιατί τους διαπαιδαγώγησε στη λογική του εκβιαστή και στην πρακτική του ασφαλίτη και δε φρόντισε - ή δε θέλησε - να κόψει τον «ομφάλιο λώρο» που τους συνδέει με την αντικομμουνιστική «μήτρα» τους. Γι' αυτές τις ύποπτες «παραλείψεις» της πρέπει ν' απολογηθεί, δημοσίως. Οσο δεν το κάνει - και, κυρίως, όσο δεν παίρνει μέτρα κλεισίματος των «φασιζουσών εστιών», που διατηρεί στους κόλπους της - δε δικαιούται να παραπονιέται για την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συντηρήσει πολιτικά και να εκμεταλλευτεί εκλογικά το «αντιδεξιό σύνδρομο».

Το δεύτερο ερώτημα είναι, ποιος δημιούργησε το «κλίμα», που επιτρέπει στα «δεξιούλια» της ΔΑΠ να ονειρεύονται αναβίωση της μετεμφυλιακής και της χουντικής εποχής. Ποιος δημιούργησε το υπόστρωμα, στο οποίο «στήθηκε» η επιχείρηση εξευτελισμού της προσωπικότητας και χειραγώγησης νεανικών συνειδήσεων. Κι εδώ η απάντηση είναι προφανής: Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ της τελευταίας δεκαετίας είναι που επανέφεραν το «κλίμα» αντικομμουνισμού παλιότερων εποχών. Για όσους αμφιβάλλουν, να θυμίσουμε τις ρήσεις του Κ. Σημίτη περί «σιδηρού παραπετάσματος» και «φιλοσοβιετικής αριστεράς», τις δηλώσεις διαφόρων υπουργών περί «ανεκτών ορίων πολιτικής δράσης του ΚΚΕ», τις απανωτές διώξεις σε βάρος μελών και στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ, λόγω της πολιτικής δράσης τους.

Το τρίτο ερώτημα είναι, γιατί εξελίσσεται ΤΩΡΑ αυτή η επιχείρηση. Δεν είναι μόνον ότι οι καιροί το επιτρέπουν, ούτε οφείλεται μόνο στην απόφαση της ΝΔ να χρησιμοποιήσει, ενόψει εκλογών, θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να δείξει ότι «έχει ρεύμα», που «τραβά» προς το μέρος της ψηφοφόρους από όλους τους άλλους πολιτικούς χώρους. Είναι και το γεγονός ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αυξάνουν την επιρροή τους στο χώρο της Εκπαίδευσης, κάτι που δυσαρεστεί και φοβίζει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί, με μια ΚΝΕ γερή και μαζική στα σχολεία και στα πανεπιστήμια θα είναι πολύ δύσκολο να σταθεροποιηθούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση, με τη συμφωνία της ΝΔ. Αυτήν την άνοδο της επιρροής των κομμουνιστών στο χώρο της Παιδείας θέλουν να χτυπήσουν οι δυνάμεις του δικομματισμού.

Το τέταρτο ερώτημα είναι, ποιος μπορεί να σταματήσει τον αντιλαϊκό και αντικομμουνιστικό κατήφορο. Η απάντηση είναι ότι η ίδια η νεολαία, με τους αγώνες της, μπορεί να τους σταματήσει και να λύσει τα προβλήματά της. Διότι, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ: «Οι πρασινογάλαζοι "εργολάβοι" των προβλημάτων δεν μπορούν να τα λύσουν, γιατί είναι αυτοί που τα δημιούργησαν, στηρίζοντας αυτήν την πολιτική. Αντίθετα, οι νέοι, με την ψήφο τους στο ΚΚΕ, μπορούν να συμβάλουν στο να δυναμώνει η λαϊκή πάλη σήμερα, να αποσπώνται κατακτήσεις, να ενισχύεται η υπόθεση του μετώπου, η προοπτική της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας».


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ